Tudok-e peren keresztül pénzt beszedni a gyerekek apjától? F45
Mr Solymosi, nevezzük így, 7-8 éve nem nagyon intézi a gyerekek ügyeit. Pl orvoshoz, nevelési tanácsadóba, kirándulni, horgászni stb-be leginkább én viszem őket ( elmúlt 10 év: 60-70 alkalom)
Két sajátos nevelési igényű azaz magatartás zavaros gyerek, akik igazából 5 gyereknek számítanak, pl 2 szer nehezebb elmagyarázni nekik, hogy ne rúgják szét az új cipőjüket mint egy jó magaviseletűnek. 2-3 éve nem fizet semmit az apa a húgomnak. A húgom meg nem perel egyenlőre. Perelhetek-e én külön, vagy párhuzamosan a húgom mellett?
Ugyan ez vonatkozik a másik nagybácsira, nem foglalkozik az unokaöccseivel (aminek a húgom nagyon örül, mivel szerinte a másik nagybácsi ROSSZ BEFOLYÁS).
Mind a két Solymosinak lényegesen nagyobb a jövedelme mint nekem.
Az apa, ha fizeti a gyerektartást szigorúan (jog szerint) véve eleget tesz minimális apai kötelezettségének.
Perelni csak a jog szerinti kárt elszenvedő perelhet, az ő érdekei sérülnek.
Te nem....
Ha a húgod nem akarja perelni, akkor Te nem tehetsz semmit: nem a Te gyerekeid, hanem az övék - még akkor is, ha Te sokat segítesz neki.
Nincs jogalapod a beperelésre.
"A húgom meg nem perel egyenlőre."
Akkor még egyszer leírom, leírjuk: nincs jogalapod a perlésre: a húgodé és a volt férjéé/párjáé a gyerek, kettejük dolgába Te nem avatkozhatsz bele jogilag - még akkor sem, ha sokat segítsz anyagilag.
Ha a húgod nem akarja perelni, akkor nem tehetsz semmit.
Mellesleg leírom, mi lenne a menete, ha mégis beperelné a húgod: elkezdődik a bírósági tárgyalás, felperes a húgod, gyerek apját beidézik. Ha szerencsétek van, a gyerek apja megjelenik, de lehet, hogy nem, elkezdődik az időhúzás, majd a gyerek apja kitalálhatja, hogy nem is tőle van a gyerek, akkor kérnek DNS vizsgálatot, ha a DNS vizsgálat kimutatja, hogy az övé, akkor a bíróság megkezdi a gyerektartás megítélését, jövedelmi viszonyok igazolása, stb. majd tegyük fel, születik egy érvényes bírósági határozat, ami az apát X ft megfizetésére kötelezi. De ha már előtte kilép a munkahelyéről és munkanélküli lesz, akkor még rosszabb a helyzet.
Mondjuk van érvényes bírósági határozat, melyben X ft megfizetésére kötelezik DE! nem egy férfit ismerek, aki ekkor elkezd feketén dolgozni, gyakorlatilag behajthatatlan a pénz, hiába van érvényes ítélet.
Ha ezután nem fizet a gyerek apja, akkor fel kell jelenteni a rendőrségen, elkezdik körözni, ha elkapják, leültetik, ledolgoztatják vele az addig esedékes tartozást, majd kiengedik - és onnantól kezdődik elölről az egész, azzal a "háttérrel", hogy közben a gyerek apja már börtönviselt, ami nem igazán szokott jó jel lenni a kapcsolatukra (pl. elmegy, megfenyegeti a gyerek anyját, stb., erőszakkal elviszi a gyereket, mondván joga van hozzá, stb.
A fenti dolgok mellett még más bonyolult jogi procedúrák is vannak (pl. nem fizet, akkor is megmaradnak a jogai, elvileg beleszólhat, mikor és hová íratja be a gyereket az anya, stb.
Van még az állam által megelőlegezett gyerektartás, de az sem egyszerű fejezet - itt olvashatsz róla:
4,5 vagyok: az 5-ös válaszomban leírt procedúrát nem vállaltam, én elvetettem az apától a szülői felügyeleti jogot: 6x, azaz hatszor voltam bíróságon, a gyerek apja egyszer sem, engem köteleztek mindenféle dolog bizonyítására (pl. arra, hogy nem fizet gyerektartást, nem látogatja a gyereket, stb), bár sem akkor, sem azóta nem értem, hogy ami NINCS! azt hogy bizonyítsam be, miért nekem kell ilyeneket bizonyítani - szóval kb. másfél éves herce-hurca, óvodai, családsegítős és mindenféle környezettanulmány után kimondták, hogy elvették a szülői felügyeleti jogot az apától. Én inkább ezt az utat választottam, mert bár nem volt könnyű, de békében, szeretetben felneveltem a gyerekem :-)
Gondolom, most sokan nem értenek velem egyet - de én ezt így láttam helyesnek. A gyerek apja azóta sem látogatja, nem törődik vele - pedig már fizetési kötelezettsége sincs.
OKé, értelek. Más módon pénzt behúzni tőlük?
A gyerek másik nagybátyja aktív milliomos.
Én mondjuk nyáron szívesen kivinném a gyerekeket Londonba hogy kerüljenek ki a degenerált környezetükből, mászkáljunk, angolozzunk, stb csak nincs rá 1 millióm...
"A gyerek másik nagybátyja aktív milliomos."
Kinek mi köze hozzá, hogfy milliomos?
Ugyanilyen alapon akár Sorost is emlegethetnéd.
Nála ugyanannyi az esélyed, mint a nagybátyjánál.
Úgy látom nem érted.
Perelni kizárólag (nagybetűkkel: KIZÁRÓLAG) a testvéred perelhet és csakis a gyerek apját!
Kérdésben a válasz.
"peren kívül, meggyőzőerővel"
Aztán vagy meg tudod győzni vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!