Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Termőföld ára hektáronként...

Termőföld ára hektáronként van megadva általában. Akkor miért fontos az aranykorona érték, és hogyan befolyásolja a termőföld árát?

Figyelt kérdés
Pl, ha környékünkön a termőföld átlagára 1,4 mill Ft hektáronként, és az én 1,1 hektáros földem 24,41 AK értékű (ami jó minőségűnek számít) - hogyan befolyásolja ez az értéket (árat)?
2018. ápr. 11. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Te magad leírtad.

Hivatalosan földminősítési értékszámról van szó, amely egységnyi területű föld tiszta jövedelmének, vagyis termőképességének, fekvésének, művelhetőségének mutatója. Ebben a mértékegységben fejezik ki a földek közötti minőségi különbségeket.

Szerinted akkor hogyan befolyásolja a termőföld értékét?

2018. ápr. 12. 05:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! - Én konkrétabban arra lettem volna kíváncsi - hogy mondjuk, ha nekem van 2 ha földem, ami az én településemen 1,4 mill Ft/ hektár átlagárú, és 4,8 AK értékű - akkor konkrétan mennyivel többet - vagy kevesebbet ér az én földem, mint az átlagár, pl. 1 AK érték mennyit - v. hány százalékot emel az értéken - hogyan lehet konkretizálni forintra az AK értéket.
2018. ápr. 12. 08:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt így nagyon nem tudod belőni. Akárcsak a lakóingatlan árakat sem.

Egy településsel odébb klasszisokkal többet érhet ugyanaz a jellegű ház.

Ez igaz a termőföldekre is. A kereslet szabja meg.

Most általában 30 ezer forinttal többet adnak aranykoronánként a termőföldért. Ez az országos átlag.

De van ahol csak 10 ezerrel, van ahol akár 45 ezerrel is többet.

Egy kis segítség:

[link]

Búvárkodhatsz még a hivatal honlapján, hátha találsz még olyan információt, amit tudsz használni.

2018. ápr. 13. 04:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2018. ápr. 14. 17:18
 5/7 A kérdező kommentje:
#3 -as válaszolónak : a mellékelt táblázatban 2008-201
2018. ápr. 16. 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy búvárkodjál még, hátha találsz további információkat.

Én is láttam, hogy már nem mai adatok...

2018. ápr. 17. 04:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Kedves #3-as (#5-ös)! - Nem azt akartam írni, amire reagáltál - hanem elnéztem az első táblázatrész - de írás közben rájöttem, ezért nem folytattam a kommentet - viszont véletlenül (ösztönösen) a küldés gombra nyomtam, így elküldte a félmondatot. Bocs', ha megtévesztettelek!
2018. ápr. 17. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!