Hülyének néznének a valutaváltóban, ha 40 ezer forintnyi aprót (nagyrészt 100,200 Ft-os) vinnék be felváltatni?
Nem csak kiszórnám a pultra, kicsi zárótasakokba vannak 5000 és 10000 Ft-os porciókban, szóval szépen le tudnánk számolni a tasakok tartalmát egyesével. :)
Egyszer - másik városban - megpróbáltam 10 000-nyi 500-ast, aztán azt mondták menjek át a lottózóba :D
Beváltják a postán, de elég tekintélyes kezelési költséget számolnak fel rá:
MNB oldaláról:
"A címletváltás díja
...forintérmék címletváltása esetén az átváltott forintérme névértékének legfeljebb 10%-a lehet."
Felesleges beváltani szerintem. Egy év alatt elkopik, ha pékségben veszed a kenyeret apróért.
A nagy címletet meg úgyis fel kell váltani egyszer, tehát újra lenne apród, ha nem is ennyi.
Ha tényleg nagyrészt 100-200 ft-os, akkor a helyi boltokban is megpróbálhatod beváltani apránként 1.000-2.000 ft-osával.
Pl. 5 db kétszázast bárki, bármikor bevált - szerintem...
Ha van bankszamlad, akkor menj be a bankodhoz, es kozold, hogy ezt a penzt a bankszamladon akarod elhelyezni. Akkor nem szamolhat fel koltseget, es koreles elfogadni.
Utana kisetalsz a bankbol, es a neked tetszo idoben felveszed az automatabol az osszeget.
Ha nincs bankszamlad, akkor valoban csak az aprankenti elvasarlas segit - mindenhol mashol dijat szamolnak fel a bevaltasert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!