Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyesek miért romantikáznak...

Egyesek miért romantikáznak azon hogy mikor lehet végre jóléti társadalom Magyarországon, miközben a magyarok lelki világa teljesen mást igényel?

Figyelt kérdés

A magyarok a harcos hétköznapokat szeretik. Az erőben hisznek.

Egy magyar kétféleképpen tudja elképzelni az életét : Vagy őt ütik, vagy ő üt.

Tehát ez a vegytiszta feudalista uram szolgám felfogás, ahol az ember vagy Úr, vagy cseléd.

Úgy szoktam fogalmazni hogy a magyarok egy fura álomvilágban élnek, a Leviathán világában, ahol mindenki folyamatosan harcol mindenkivel.

A magyar nem tudja elképzelni hogy viszonylag harmónia van. Nem fér bele a valóságképébe hogy pl. egy munkanélküli is meg tudjon élni mondjuk a segélyből, ahogy az sem hogy egy takarító autót tudjon venni magának. A nyugati országokban ez a valóság.

A magyaroknak nicns meg az igénye a jóléti rendszerekre. Ők szociáldarwinisták, úgy gondolják hogy aki gyenge az hulljon el, hiszen a vadonban élünk.

A társadalom egyszerűen nem igényli a jólétet. A magyar akkor elégedett amikor jól kidolgozta a belét, majd elterülhet a díványon.

Nem fontos neki a megtakarítás, a jólét, a minőségien eltöltött szabadidő. Neki a munkaviszony számít, mert munkára vágyik és nem jólétre.

Szerintem emiatt nem lesz SOHA Magyarországon nyugati jólét, mert egyszerűen erre nincs társadalmi igény.

Mit gondoltok?

2018. ápr. 1. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem igenis van társadalmi igény, csak az igénylő kevés, mivel tele van a társadalom agymosott droiddal, aki mindent eltűr, de amikor cselekedni kellene, akkor meg otthon nézi a celebeket. :D
2018. ápr. 1. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
39%
Ahhoz képest hogy mennyi energiát bele öltél, elég ócska trollkérdés lett.
2018. ápr. 1. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:
42%
Balázskának már csak ennyire futja. Ahhoz képest hányszor tiltották már ki meg törölték a hülye kérdéseit folyton visszajár trollkodni. El kell ismerni kitartó, csak éppen baromi amatőr.
2018. ápr. 1. 13:59
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Bár nem értem min hisztizik, mikor Ausztriába sem volt képes semmire sem vinni az életét.
2018. ápr. 1. 14:09
 5/5 anonim ***** válasza:
8%
Újabb infóval gazdagodtunk: Balázska fideszes!
2018. ápr. 1. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!