Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért istenítik annyira a...

Miért istenítik annyira a diplomát? Simán meg lehet keresni 160-170 ezret egy McDonald's-ban vagy Spar ban.

Figyelt kérdés

2018. márc. 18. 21:02
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
85%
A diplomás sokkal kevesebbet dolgozik, mint egy fizikai dolgozó és megbecsülik, tekintik valakinek. A fizikai dolgozót, meg Lidest pedig mindenki csicskáztatja : pakold fel a mustárt, menj a pénztárba a vevő is, hol van az akciós lecsó stb.
2018. márc. 18. 22:40
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
#11 eléggé el vagy tévedve
2018. márc. 18. 22:49
 13/23 anonim ***** válasza:
55%
Már nagyon sok embernek van és inkább a szakmunkásokat keresik inkább, főleg külföldön. Ha nem akarsz diplomát szerezni tanulj ki egy szakmát, ha nincs vagy rakj le egy OKJs hegesztőt vagy egy ácsot, talán bádogost, ha lehet. Ebben az évben is keresik őket, mert hiány szakma.
2018. márc. 18. 23:20
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Egészségedre váljék a 160, jó nekem az a kb 500, amit most keresek. Ehhez meg kellett diploma.
2018. márc. 19. 04:39
 15/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
74%

"Az üzenet szövege: De ennyi az átlagkereset Magyarországon"

Egyrészt (állítólag) 200 fölött van az átlagkereset, másrészt szerintem nem mindegy, hogy egész napos talpalással és pörgéssel, sok délutánnal-éjszakával keresel meg 160-at, vagy ennek legalább a másfélszeresét 1 műszakban, kényelmesen, többnyire egy légkondis irodában.

De mégegyszer: ha te elégedett vagy a mekis munkával 160-ért, az nekem nem gond, te tudod.

2018. márc. 19. 10:51
 16/23 anonim ***** válasza:
26%
Nekem azt írta a diplomások is ennyit keresnek XD
2018. márc. 19. 20:15
 17/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
26%

"Nekem azt írta a diplomások is ennyit keresnek XD"

...a mekiben...

2018. márc. 19. 20:51
 18/23 anonim válasza:
0%

A válasz erre a kérdésre egészen egyszeüen a kapzsiság meg a beképzeltség.

Semmi más.

Beképzeltség:

Majd ha 1 igazi kemény kömüves aki kb 120e-ért melózik beleverné azt a pökhendi diplomás pofájukat a falba.

Azért mert a diplomás lenézi öket de viszont ö nem tudná meg csinálni amit a kömüves meg tud akkor megtudná....

A kapzsiságot meg inkább ne is fejtsem ki...

2018. márc. 20. 17:20
 19/23 anonim ***** válasza:
A kőműves meg nem tudja megcsinálni azt amit egy diplomás. Amúgy érdekes ez a szöveg 18-as hogy a diplomás néz le másokat mikor te meg a diplomásokat nézed le. Vagy csak rohadtul féltékeny vagy azokra akik jobban keresnek nálad. Amúgy nem tudom mi a kapzsiság abban hogy valaki nem akar nettó 120 ezerért gürizni.
2018. márc. 20. 19:24
 20/23 anonim ***** válasza:

# 18

Szóval szerinted a diplomásokat pofán kéne verni? Úgy általánosságban mindet, mert ő diplomás, te meg kigyúrt kőműves vagy?

Természetesen süt le a mondandódból, hogy lenézed a diplomásokat, de persze megsértve érzed magad, ha egy diplomás néz le egy szakmunkást. Érdekes hozzáállás ez, sajnos erősen el is harapódzott ez mostanában, mert ugye a kétkezi munkásokat nem illik lenézni, de ők meg nyugodtan lenézhetik a diplomásokat, az tök természetes.

Szerintem gondolkozz el egy kicsit magadon.

2018. márc. 20. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!