Miért istenítik annyira a diplomát? Simán meg lehet keresni 160-170 ezret egy McDonald's-ban vagy Spar ban.
"Az üzenet szövege: De ennyi az átlagkereset Magyarországon"
Egyrészt (állítólag) 200 fölött van az átlagkereset, másrészt szerintem nem mindegy, hogy egész napos talpalással és pörgéssel, sok délutánnal-éjszakával keresel meg 160-at, vagy ennek legalább a másfélszeresét 1 műszakban, kényelmesen, többnyire egy légkondis irodában.
De mégegyszer: ha te elégedett vagy a mekis munkával 160-ért, az nekem nem gond, te tudod.
"Nekem azt írta a diplomások is ennyit keresnek XD"
...a mekiben...
A válasz erre a kérdésre egészen egyszeüen a kapzsiság meg a beképzeltség.
Semmi más.
Beképzeltség:
Majd ha 1 igazi kemény kömüves aki kb 120e-ért melózik beleverné azt a pökhendi diplomás pofájukat a falba.
Azért mert a diplomás lenézi öket de viszont ö nem tudná meg csinálni amit a kömüves meg tud akkor megtudná....
A kapzsiságot meg inkább ne is fejtsem ki...
# 18
Szóval szerinted a diplomásokat pofán kéne verni? Úgy általánosságban mindet, mert ő diplomás, te meg kigyúrt kőműves vagy?
Természetesen süt le a mondandódból, hogy lenézed a diplomásokat, de persze megsértve érzed magad, ha egy diplomás néz le egy szakmunkást. Érdekes hozzáállás ez, sajnos erősen el is harapódzott ez mostanában, mert ugye a kétkezi munkásokat nem illik lenézni, de ők meg nyugodtan lenézhetik a diplomásokat, az tök természetes.
Szerintem gondolkozz el egy kicsit magadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!