Ábel 2662 kérdése:
Be lehet e perelni ezért valakit?
Figyelt kérdés
Meghirdettem pár videójátékomat a Facebook Store felületén. Érkezett is egész sok érdeklődő.Az első érdeklődők közül végul megállapodtam az egyikkel. (Ezután levettem a hirdetést hiszen már elkeltek a játékok) a lényeg hogy messze lakik az illető így azt kérte hogy póstán ágyban fel ő pedig majd utalja a pénzt. Na hát a postázás egy-két héten belül meg is történt azonban a fizetés azóta sem (kb 2017. Decemberében történt a feladás) Az illetőt próbáltam minél sűrűbben léleztetni üzenetek formájában azonban nemrég letiltott Facebookon és megpróbálja megúszni a dolgot fizetés nélkül. Mit kéne tennem? Megvan az ember neve, címe.2018. márc. 11. 12:58
1/11 anonim válasza:
Utánvéttel vagy simán postáztad?
2/11 anonim válasza:
Biztosan nem utánvéttel postáztad, hiszen akkor át sem adják addig, amíg nem fizetett az illető.
Nagy valószinüséggel azt sem tudod bizonyítani, hogy neki elküldted.
Ha pedig így van, a fagyi könnyen visszanyal, hiszen ő hivatkozhat arra, hogy te találtad ki az egészet és csak pénzt akarsz tőle kicsalni.
Legközelebb kérdezz meg környezetedben lévő okos ismerősödet.
Ezt pedig nagy valószinüséggel leírhatod tandíjnak.
4/11 anonim válasza:
Hamarabb kellett volna intézkedned . Mekkora az összeg ? Megvan minden üzenet email átutalás csekk ami részedről bizonyíték ? Ekkor már érdemes neki elküldve bemásolva jelezni hogy apa 48 órán belül utald vissza vagy fel leszel jelentve ....
5/11 anonim válasza:
Ha ajánlottan adtad fel, akkor a feladóvevénnyel megpróbálhatsz operálni, de ha nem nagy összeg, akkor a rendőrség sem fog vele foglalkozni.
Tanulság: sosem postázunk csak utánvéttel, vagy előreutalás után.
6/11 A kérdező kommentje:
Megvan mind a beszélgetés, a postai számla is. Azért cselekedtem így mert már többször is alkalmaztam ezt a módszert (és eddig semmi probléma nem adódott) Egyébként az fizetendő összeg 12500Ft lenne.
2018. márc. 11. 20:01
7/11 A kérdező kommentje:
De nem is annyira a játékok elvesztésével van gond azokkal én már úgysem tudnék játszani. Inkább nem akarom hagyni hogy valaki ilyen könnyen megússza és hogy esetleg másokat is átverjen. Egyébként elég körültekintő voltam a postázás előtt.
2018. márc. 11. 20:03
8/11 A kérdező kommentje:
Szóval szerintem én nem tudtam volna semmit jobban/,,okosabban'' csinálni.Csalók mindig is voltak és lesznek is.
2018. márc. 11. 20:03
9/11 xswerdy válasza:
az utánvétes csomag erre a megoldás, persze csak legközelebbre. Kiadhatsz fizetési meghagyást, annak 5000 Ft a díja, amit persze hozzácsapnak a tartozáshoz. Írj neki még 1x, hogy jogi útra tereled, aminek csak plusz költsége lesz, úgyhogy jobban jár, ha fizet. Persze büntető eljárást is indíthatsz. Nincs olyan összeghatár, amivel ne foglalkozna a rendőrség, nyilván azért nagyobb értékre elkövetett csalásnál aktivabbak.
10/11 xswerdy válasza:
ja, és a kérdésre válaszolva: nem indíthatsz polgári pert, ilyen kis összegnél fizetési meghagyást kell indítani közjegyzőnél. Ha nem mond ellent, jogerőre emelkedik, az olyan, mintha megnyerted volna a pert. Ha ellentmond, perré alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!