10 év lejártával szeretném kivenni az önkéntes nyugdíjpénztárból az összes pénzemet. Mivel jár ez?
Hozam, megtakarítás, mindent. Mennyi adóval számoljak? kb. 500.000 ft az egyenleg a hozam pedig úgy kb. 90.000 ft.
kérlek segítsetek, hogy ebből mennyi ami kézzelfogható lesz a levonások után? Vagy ha átrakom önkéntes egészségpénztárba akkor adómentes lesz?
Úgy emlékszem 40% személyi jövedelemadót kell fizetni utána, plusz még valamit, úgyhogy majdnem 50%-ot.
De elvileg kell lenni erről papírodnak.
Pont most gondolkodom ezen, érdemes-e kivenni, mivel már évek óta szüneteltetem, tehát több nem lesz. Így utánanéztem, és 10 év után amiket írtak előttem, csak úgy lehet megszüntetni.
Nekem postás önkéntes nyugdíjpénztártagságom van, és most az évente tőlük kapott leveleket nézegetve: 20 év tagság után adómentesen kivehető!!! Szerintem nézz utána, a Te pénztáradnál ez nem így van? Esetleg érdemes addig várnod. Nekem erre még 6 évet várnom kellene, de nyugtalanít a magánnyugdíjpénztárral ez a helyzet, szeretném, ha a pénzem megmaradna, és így igazán nem tudom, megvárjam-e, mi lenne a legjobb... (?)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!