Családipótlékot be kell vallani? (Szociális ösztöndíj - egyetemen)
Tesóm 16 éves, és ő rá kapunk családi pótlékot. Ha bevallom, akkor nem kapok szociális ösztöndíjat, mert nem lenne meg a pontom.
Egyáltalán be kell írni ezt a fajta juttatást is? Szerintem igen, de nem vagyok benne biztos (inkább megkérdezem).
Ugyan ilyet nem tennék, de elgondolkodtam rajta:
Szülő kereseti igazolását is csatolni kell, a szoc. kérvényhez (digitális formában).
Elég jól megy a photoshop... Mi lenne ha a fizetést kicsit karcsúbb összegre írnám át? Milyen jogi következménye lenne, ha lebuknék? Illetve mekkora esély lenne a lebukásra?
Az a szívás, hogy 2 ezer forinton múlik az egész.
Nem azért nem csinálom meg, mert "jaj nem helyes", hanem mert nem kockáztatnám a szülő állását + engem is kiraknának az egyetemről (gondolom ilyen következnényekre lehtne számolni).
Annyit meg nem ér az a kis ösztöndíj... Tényleg, csak megfordult a fejemben és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
No igen, sajnos évekkel ezelőtt is úgy működött a rendszer, hogy aki valóban rászorult volna az alig kapott vagy teljesen kiszorult.
A papíron nagyon csúnya egy főre jutó számokat hozó de láthatóan jól élő vállalkozó gyereke pedig kapta a rengeteg szoctámot...
Ez gondolom sajnos ma is így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!