Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az önkéntes magánnyugdíjpénztá...

Az önkéntes magánnyugdíjpénztárból hogy tudok fel venni pénzt?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Sehogy. Ez nem olyan mint egy 10 évre szóló életbiztosítási megtakarítás. Majd ha nyugdíjas leszel, akkor kapsz belőle
2010. jún. 8. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:

de, ki lehet belőle venni.

egyrészt el kell olvasni a szerződést részletesen, le van benne írva, másrészt vigyázz, mert ha csak kiveszed, akkor adóköteles.

2010. jún. 8. 11:01
 3/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Igaz, én hozamot vettem fel adómentesen, de adóval terhelten is lehet és kölcsönt is lehet rá felvenni, persze a konkrét szabályzattól függ.

Melyikben vagy benne?

2010. jún. 8. 11:13
 4/6 anonim válasza:
vigyázzatok a felvételnél, mert a könyvelőm is ezzel riogat, hogy 5-en 6-féle képpen értelmezik az ide vonatkozó jogszabályt és az apeh-től sem sikerült egyértelmű választ kapniuk...
2010. jún. 8. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát éna postásnál vagyok..

Ott meg kb ez van a gyikba..

Hogyan juthat hozzá az egyéni számláján lévő összeghez?

A pénztártag a magánnyugdíjpénztártól kizárólag az öregségi nyugdíjkorhatár, vagy az azzal egyenértékű kategóriák (pl. szolgálati-, korengedményes nyugdíj stb.) elérése, illetve legalább 67%-os rokkanttá válása esetén kérheti az egyéni számláján összegyűlt befizetések és hozamainak kifizetését. A pénztártag halála esetén a kedvezményezett kérheti az egyéni számlán levő összeg felvételét. Az öregségi nyugdíj megállapítási szabályai szerint továbbra is az jogosult öregségi nyug­díj­ra, aki 65. életévét betöltötte, és legalább 20 év szolgálati időt szerzett. Előrehozott öregségi nyugdíj 38 év munkaviszony után nőknél az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt legkorábban öt évvel alacsonyabb életkorban, férfiaknál a 60. év betöltésétől jár.

Ha megérem, szép temetést rendeznek belőle, de kb ennyi..

2010. jún. 8. 15:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Önkéntesről van szó..

10 év után adómentesen veheted fel a hozamot 3 évente és kamatmentes tagi kölcsönt is igényelhetsz, amit egy év múlva kell visszafizetni. Ha az egészet ki akarod venni, akkor kb. 40% személyi jövedelemadót kell fizetned utána.

Legalábbis ahol én vagyok, így működik.

2010. jún. 9. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!