Hogy működik a csere jófogáson? Soha nem csináltam ilyet.
Egy telefont szeretnék cserélni egy másikra,de messze lakunk egymástól, így csak a posta játszik. Ez hogy megy? "Küldd el előbb Te! Nem, Te küldd előbb" :D
Normális hogy gyanakvó vagyok de ugyanígy joga van a másik félnek is gyanakodni rám. Vagy ez a csere csak személyesen működik?
Eszzedbe ne jusson cserélni POSTAI ÚTON a Jófogáson!
1.- nincs semmilyen értékelési rendszer, hogy meg tudd állapítani, a másik fél megbízható-e?
2.- nem véletlenül nem nagyon működnek az aukciós oldalakon sem csere funkciók - abból mindig csak a baj van.
3.- pont itt panaszkodott valaki, hogy kapott egy replika (másolat) telefon
4.- lehet, hogy a telefonon tartozás van (pl. részletre vette,befizetetlen előfizetés, stb)
5.- arról már nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha lopott a telefon? Akkor tudod mi történik? Egyszercsak kijön hozzád a rendőrség és lefoglalja a telefont, aztán se saját, se másik telefonod nem lesz.
4-es, A VATERÁN NEM LEHET CSERÉLNI, csak megvenni.
Az eladás után pedig az eladónak - azaz jelen esetben mindkét félnek - 6 % jutalékot kell fizetnie, pl. egy 50 ezres telefonra 3 ezer ft-ot. Aztán fizethetik a postaköltséget is. Aztán, ha nem azt kapta, amit gondolt, akkor meg nem tudja visszacserélni. Mint írtam, nem véletlen, hogy megszűnt - igazából ritka az, amikor mindkét fél elégedett a cserével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!