Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezt az anyagi...

Hogy lehet ezt az anyagi helyzetet kezelni hogy ne őrölje fel teljesen az embert?

Figyelt kérdés
Szóval van egy elsődleges anyagi célom, méghozzá egy saját lakás. Mire ezt össze rakom, az optimális esetben is úgy 8-10 év. Nyilván vannak kiadásaim, vannak amik szükségszerűek, meg amiket úgy tudok mérlegelni hogy biztos kell-e az most nekem avagy sem. De a legrosszabb az egészbe, hogy bármire ki kell adnom pénzt a kezemből, úgy érzem, azt a valamikori lakásom vételárából vonom meg. Úgy mond a legoptimálisabb az lenne ha tényleg csak létszűkséges dolgokra adnék ki, de hát az még is csak annyira nyomorúságos. Persze próbálom minimálisra redukálni a kiadásaimat, de folyamatosan millió egy dolog van, ami éppen kéne, vagy szeretnék. De kénytelen vagyok megvonni magamtól sok mindent a nagyobb cél érdekében. Amiben nem vagyok biztos hogy olyan nagy sikernek élném majd meg, hogy össze kuporgattam végre egy lakásra, aztán megint ott leszek a világba meztelen seggel. Csak van egy lakásom. Csöbörből vödörbe. Mert mondjuk akkor szeretnék egy autót vagy akármit kezdődik minden elölről. Leélem ebben a szánalmas mókuskerékben az életem, aztán azon veszem észre magam, hogy megöregedtem és meghalok és soha nem tudtam igazán élvezni az életet. Mit lehet kezdeni egy ilyen helyzettel? van egyáltalán értelme így élni?
2018. febr. 10. 11:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Erre feltalálták már a megoldást, hitelnek hívják. Úgy megvan a lakás rögtön nem kell gyűjtögetni nyugdíjas korodig.
2018. febr. 10. 22:40
 12/15 A kérdező kommentje:
Persze, aztán valami baja lesz az embernek, elveszti az állását, vagy tartósan munkanélküli lesz egészségügyi vagy bármilyen okból, nem tud fizetni a bank meg visz mindent. Aztán lehet sírni a tv stáboknak meg az újságoknak hogy a bank tönkretette az ember életét. kösz nem.
2018. febr. 10. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

Én 11 évig dolgoztam mint állat, nem "éltem". 25 évesen készpénzre megvettem a lakásom, hitelem nem volt, csak ahogy Te is mondtad: a meztelem seg.em, no meg egy lepusztult, üres lakásom. Szüleim még 5 évig főztek rám, tehát erre költenem nem kellett, és igencsak sokat lehetett vele spórolni, ez alatt minden születésnapomra, és karácsonyra vettem a lakásba egy nagyobb dolgot (hűtő, mosógép, tűzhely stb.). Belaktam. 5 év múlva lett annyi pénzem, hogy megtoldva egy nagyobba költöztem. Még ekkor is csak 35 éves voltam, de az 5 évbe belefértek koncertek, fapados külföldre utazások is. 2 év múlva férjhez mentem, családot alapítottam. Most jelenleg családi házban élek, van egy plussz lakásom, amit kiadok, hitelünk semmi. A lakáskiadás összegéből most "élek, élünk". Igaz, nem tiniként járok táncolni, hanem a korosztályos baráti körömmel, de nem érzem úgy, hogy bármiről lemaradtam volna, csak kicsit később indultam útnak ilyen szempontból. :)

De nyugodt éjszakáim voltak, nem járt az agyam állandóan azon, hogy mikor dől be a hitelem, és nem kellett egy egész bankot eltartanom az életem során a családom mellett.

Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az elvárása, én már tiniként is tudatos ember voltam, nem éltem meg tragédiaként soha, hogy a fiatalkorom kicsit elfutott mellettem. Inkább úgy mondanám, hogy egy részét nemes célra "áldoztam" fel. :)

2018. febr. 11. 05:36
 14/15 anonim ***** válasza:

"Persze, aztán valami baja lesz az embernek, elveszti az állását, vagy tartósan munkanélküli lesz egészségügyi vagy bármilyen okból, nem tud fizetni a bank meg visz mindent."

Leghosszabb futamidőre veszed fel amivel minimális a törlesztő. Mellette megtakarítasz amivel elvesztett munka esetén is akár évekig tudod fizetni a törlesztőt.

Vagy bármikor kiadod és ott laksz ahol most is.

2018. febr. 11. 14:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Betegség ellen köss biztosítást.
2018. febr. 11. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!