Most vásárolnék először bitcoint, és mit ajánlotok, mennyi pénzért vegyek? Szóval Én csak kevésre gondoltam, Én még csak tesztelném.
"mennyi pénzért vegyek"
Annyiért amire nem lesz szükséged 4-5 évig se és ha kevesebb lenne belőle akkor se befolyásolná az életed.
Coinbase-t nem ismerem.
Kraken.com-ra SEPA utalással lehet befizetni. Ha forintszámláról csinálod akkor az egy HUF-EUR váltás kb. 0,5-0,8% amit levesz a bank + a SEPA utalás költsége amit bankod oldalán tudod megnézni vagy a bankodtól megkérdezni.
Ezenkívül ott van a Mr. Coin is ami 3%-ot vesz le + 4 EUR-t + beföldi forintutalás költsége.
Bocs de kevésért meg nem érdemes befektetni mert a nyereség se lesz túl sok és ezért nem egészen áll meg az a szokásos megállapítás: hogy csak anyit kockáztass amennyit úgyis kodobnál az ablakon. Valljuk be olyan összeg nincs ami ne hiányozna.
Ismerek olyat aki ingatlanbefektető volt és eladott ingatlanokat hogy befektesse a pénzt (legalább nem kellett már foglalkozni az ingatlanokkal és a bérlőkkel). Na azon már lehetett realizálni szemmel is látható nyereséget.
A váltási költséget kell csak kifizetni ami a rosszabb tőzsdéken is csak 0.5% és mellé még az átutalási költségeket kell fizetni ami pár ezer forinttól pár tízezer forint is lehet összeg függvényében. Pár tízezer forint akkor ha már milliókról van szó. Ha a kriptopénzezést most kezded akkor inkább a Bitstamp ajánlott mert az teljesen európai tőzsde és ha bármi gond lenne akkor könnyen megoldható. Ha hónapokra vagy évekre akarsz befektetni akkor vegyél egy usb tárcát is (pl Ledger) és arra (az azon tárolt számra) utald át a kriptopénzeket. Majd ha el akarod adni akkor visszautalhatod.
" Valljuk be olyan összeg nincs ami ne hiányozna."
Hát haverom azt mondja hogy neki 3000 Ft is hiányozna így annyit se fektet be. És ha beválik a jóslat lesz egy újabb felfutás akkor nem fog belőle nyaralni menni.
Nyilván aki az élete megváltását várja a bitcoinnal annál problémák lehetnek mert ahhoz valóban mindenét be kellene fektetnie, a kokcázat viszont extrém módon magas.
De extrém kockázatú befektetésbe valóban csak olyannak érdemes befektetnie, akinek van fölös pénze. Szerintem 3000 Ft-ja mindenkinek van fölöslegben de lehet tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!