Mennyi volna az a legkevesebb pénzösszeg, amely életed végéig elég lenne?
Kb. 500 millió Ft.
Még 50-60 évig szeretnék kb. élni, havi 5-600ezerrel (ez a mostani életszínvonalunknak felel meg, én+feleségem+kisfiam). A 60 év 720 hónap 600ezerrel számolva, 432millió+infláció.
Ha azt vesszük, hogy 30 éve mennyit ért 5000ft akkor lehet, hogy 30 múlva egy kiló kenyeret sem kapunk érte.
Jelenlegi árak mellet viszont azt mondanám, hogy kb 400millió kellene a következő 55-60 évre.
Három főre..vagyis inkább négyre, mert majd szeretnék még egy gyereket.
Elég nehéz meghatározni, mert jelenleg se autóm, se saját házam, se barátnő, se gyerek, se család.
Ha azt nézem, jelenleg 350 a fizum, lassan 30 éves vagyok. Ha 60 éves koromig dolgozom, akkor 350*12*30= 126 milliót keresek életem során. Nem számolva fizu emelést, pénzromlást, inflációt, egyebeket.
Ha akarok egy házat + olcsóbb autót, akkor 26 már el is ment. A maradék 100 milliót kell beosztani, 50-60 évre, ha megélem azt a kort. Ha 60 évre osztom le, akkor az jön ki, hogy olyan 130-150 ezer jutna egy hónapra. Ez rezsivel, kocsival nagyjából a nullára jövök ki kategória.
Ez alapján nekem, egy főre azt mondom, hogy egy jó 150-200 millió lenne jó legalább jelenlegi árak és életvitel mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!