Mi az, amit a bitcoinnal vagy egyéb kriptovalutával meg tudok tenni, amit pénzzel nem?
Milyen lehetőségeim vannak, miben több, miben jobb, mint a pénz?
Amire nincs szükségem a pénzem elköltésekor: névtelenség, átláthatalanság, visszakövethetetlenség.
Hagy ha pl. nem lenne többé ember.
Na? Én is ki tudok találni ilyeneket.
"Néhány év távlatában értékállóságról beszélni egyszerű csúsztatás."
Érdekes a tőzsdén és minimum 10 évet szokás nézni a hozam reális megítéléséhez.
"Aha, tehát nem kellett az utcán 5 embernek"
Ott tartunk hogy te azt mondtad mindig kell, nulla bizonyítékkal. Te állítasz valamit (az arany kell) neked kell ezt igazolnod.
"A facebook egy cég, nem egy valuta."
A Facebook egy szoftver + infrastuktúra + fejlesztők a Bitcoin is egy szoftver + infrasturúra + fejlesztők.
"De ha hirtelen megszülne az internet akkor a facebook mint cég szintén tönkremenne."
Ja azért mert a Facebook centralizált, de a Bitcoin ekkor se szűnne meg, mert műholdról is sugározzák az új blokkokat a tranzakciók meg terjeszthetők mesh hálózaton keresztül mobilról mobilra.
"1 bitcoin 1 bitcoint ér mindig. Csak a dollár árfolyama ingadozik."
Aha, a majom meg vigyorog rajtam az állatkertben, hogy én vagyok a rács túloldalán.
Értem én, hogy minden relatív, de azért nem ennyire.
A bitcoinomat nem bitcoinra akarom átváltani, hanem hamburgerre. És ha a bitcoin árfolyma a felére csökken, akkor feleannyi hamburgert kapok érte.
Hiába adnak 1 bitcoinért továbbra is 1 bitcoint.
"A bitcoinomat nem bitcoinra akarom átváltani, hanem hamburgerre."
Ha duplájára nő akkor meg dupláját.
Nem a tőzsdei részvényeidből meg az aranybefektetéseidből veszed a napi hamurgered.
Egy újabb dolog amit a Bitcoin tud, kamatmentes hitelt vehetsz fel rá:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!