Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, hogy hivatalo...

Mit tudok tenni, hogy hivatalos legyen a munkám?

Figyelt kérdés

Most végzek az egyetemen. Még nyelv vizsgáznom kell, van már egy kis alkalmi melóm a nyárra. Ilyen erdei iskola szerű programokat csinálok. De nagyon változó a kereset. Csak nyárra van és egy hónapba max. 30.000 jöhetne össze.

De lehet, hogy csak 5000-10000. Erre ugye túl sokat nem lehet vállalni. De ott, ahol csinálom, azt mondták, hogy ők nem foglalkoztatnak, én csinálom magamnak ahogy akarom.

Fizetnék én utána adót, mert nagyon félek a feketézéstől, és szégyellem magam miatta. meg azért is jó lenne, mert akkor látnák a munkajelentkezéskor, hogy tényleg csináltam már valamit, mondhatnám az állsásinterjún stb.

De itt nem látok más lehetőséget, csak, hogy vállalkozó legyek. ahhoz meg ugye vállalkozói igazolvány kiváltása, meg könyvelő, meg stb. Többet elvinne, mint amennyit megkeresek.

Szóval mit lehet tenni, ha én kitalálok valamit, és dolgozni, akarok, meg el akrok mondjuk adni valamit, akár mást is, de a jövedelmem, monjuk csak 20-30 ezer forint körül van. Nem lehet valamit kérni, olyat mint az őstermelő, hogy ne kelljen sokat fizetni belőle.

Mert én nem szeretnék segélyt kérni, helyette inkább ilyet csinálnák, míg nincs rendes munkám.

Mégiscsak jobb mint a semmi.

2010. jún. 4. 10:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Havi 30.000, mint optimális esetnem tekinthető fizetésnek, és ha össz ennyi a bevételed, vállalkozóit sem érdemes kiváltanod. Ezt a munkát nem pénzért csinálod, ha mégis kapsz érte pénzt, annak örülj, és ne azzl foglalkozz, hogy hogyan adózhatsz belőle.

Ha meg legális jövedelmet szeretnél, akkor nézz szét valódi munkák után. Sok megoldás van. Kereshetsz állást, ahol bejelentenek és teljesen legális. Kezdhetsz jólfizető vállalkozásba, és akkor alapítasz mellé egy céget vagy egyéni vállalkozást. Kereshetsz persze havi 30.000 bevételt hozó munkát is, de akkor keress több ilyet, és alapíts rájuk válllalkozást.

A lénmyeg, hogy először abban gondolkozz, honnan lesz bevételed, csak utána azon, hogy ez mitől lesz tiszta.

2010. jún. 6. 15:07
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Ez a munka csak a nyári időszakra szól.

Azért ilyet csinálok, mert még nincs nyelvvizsgám, és nyáron intenzíven arra koncentrálok.

Muszáj, hogy meg legyen, mert csak akkor kapok diplomát.

Ezért hajlandó vagyok napi 8 órában is tanulni a nyelvet.

E mellett csak ilyen fér bele.

Mint írtam, a hivatalossá tevésre többek között azért is lenne szükségem, hogy az önéletrajzomba beírhassam.

Mert ez kapcsolódik a szakmámhoz.

2010. jún. 9. 07:35
 3/3 A kérdező kommentje:

És azért is akarom inkább ezt csinálni, és nem egy boltba beállni mondjuk pakolni, mert így lesz egy kis szakmai tapasztalatom.

Egyébként ingyen is csinálnám akár, hogy legyen tapasztalatom.

Nálunk az ország keleti felén egyébként, még ilyen munkát is nehéz szerezni.

Ebben a városban pl. 30% körül van a munkanélküliség.

Egyik barátom közmunkásként dolgozik, és mivel nincs pénz, csak 6 órába tudják foglalkoztatni, így ő is össz-vissz 40 ezer forintot visz haza.

Az elköltözéssel meg azért ne gyertek, mert itt meg lehet élni ennyiből is.

Van ház, ahol lakhatunk, kert, állatok stb.

Ha mondjuk felmennék Pestre nem lenne jobb ennél az életszínvonalom, mert a fizetésem jó része elmenne albérletre, meg kajákra, és ha véletlenül megszűnne az állásom, akár ha ez csak két hónapig is tartana, akkor is nagy bajban lennék.

Egy rokonom is így járt, felment Pestre, volt állása, de megszűnt, csak két hónapot dolgozott, majd 2 hónapig munkanélküli volt.

Akkor nem tudott csak egyszer enni egy nap, és azt is keveset.

Itt meg a minimális szükségleteimet biztos, hogy tudom biztosítani.

2010. jún. 9. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!