Mikor mondható el egy emberről h sikeres szerintetek?
. És mi van akkor ha nem sikerül a célom akkor én egy sikertelen ember vagyok
Nem vagy sikertelen ember. Amit most leírok, azt sajnos nem oktatják. Az, hogy nem érted el a célod, az tény. Egy történés, semmi több. Te mondjuk úgy véled, hogy ez sikertelen, de nem az, mert amit te kudarcnak HISZEL!, az valójában egy lehetőség arra, hogy másképp közelítsd meg az adott feladatot.
Szerintem attól sikeres valaki,
ha olyan családja van mint a filmekben
ha annnyit keres, hogy tisztességesen megél belőle
ha annyira egeszséges mint szeretné
ha a munkája egyben a hobbija is
ha úgy szeretik es tisztelik, hogy nem irigyek rá a többiek.
"A cél elérése maga a siker, legyen a cél bármi?"
Ha így gondolod, akkor igen. A cél, lehet egy feladat is amit megakarsz oldani. Megoldottad kész, ennyi. Semmi több.
Minden dolgot te ruházol fel. Valójában csak történések vannak.
A véleményeid a benned lévő hitrendszerek, család, barátok, társadalom alakítja.
Amúgy a kiírt kérdésre válaszolva.:
A sikeres ember, attól les sikeres, hogy másképp gondolkodik.
Nem ítél meg semmit, hogy ez számára jó vagy rossz vagy ő maga jó vagy rossz mert tudja hogy ez mind vélemény! Nem tény!
Mérhető célokat tűz ki.
Mindig a tényekre koncentrál.
Mindig a lehetőségekre tereli a figyelmét.
Így egy olyan látásmód alakul ki benne, ami által ez az egész folyamat természetessé válik. Hiszen ez szivárog le a tudatalattijába. Végül szokássá válik. Ő maga már nem veszi észre, hiszen ez már készségszinten megy nála. Már nem kell arra odafigyelnie, hogy célokat tűzzön ki, tényekre, lehetőségekre koncentráljon. Ez mind természetes ezen embernél.
Ezen módszerrel válik sikeressé. Bármit is jelentsen számára a siker...
"És mi van akkor ha nem sikerül a célom akkor én egy sikertelen ember vagyok?"
Akkor max részsikered van, ha pl. más területen sikeres vagy, de azon nem. Ha, teszem azt, jó családapa vagy, de szakmailag nem vagy jó, akkor sikeres vagy valamiben, tehát részsiker.
De a siker sem örök és állandó, és a sikertelenség sem. Lehet, hogy most sikertelen vagy valamiben, bizonyos okok miatt. Lehet, hogy túl éretlen vagy, nincs elég kitartásod, nem elég erős az akaratod, nem mérted fel rendesen a helyzetet, nincs elég tudásod/tapasztalatod, stb., de ez idővel változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!