Az ékszer zálogházba adása hogy működik?
Exvőlegényemmel tavaly év elején szétmentünk. A gyűrű nálam maradt, nem kérte vissza.
Rendezgettem az ékszeres dobozomban az ékszereket, az eljegyzési gyűrűn kívül van ott még 2 gyűrű és egy nyaklánc (arany mind), amit soha nem hordtam, nem az én stílusom, nem is hordanám, meg is válnék tőle.
Nem a pénzre vagyok rászorulva, nem azért vinném be, csak nem akarom feleslegesen ezeket tárolni - illetve az eljegyzési gyűrűtől mindenképp megszabadulnék.
Ahol lakom, a városban van egy zálogház. Soha nem jártam még ilyen helyen. Úgy tudom, hogy egy bizonyos időre szól a szerződés, hogy addig őrzik, és visszavehetem.
Ha nem megyek érte majd, akkor nem terhelnek rám semmit utána? A szerződés megszűnik, ők pedig értékesíteni fogják a beadott ékszert/ékszereket?
Előre is köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!