Elektronikai bolt vagyunk, a nagykerünktől vásárolunk egy terméket X forintért magamnak.2 óra múlva látom ugyan zat a terméket a nagyker oldalán 50% al olcsóbban. Mivel interneten lett leadva a rendelés, ezért 3 vagy 15 napig elálhatok a vásárlástól?
Figyelt kérdés
Számomra ez a 3 napig visszavihetem se teljesen tiszta, hogy mikor milyen esetben... de mivel internetes cég, ezért a 15 nap gondolom él.. mit gondoltok?2017. dec. 16. 09:02
11/19 anonim válasza:
Nem, akkor sem védi meg. A fogyasztó csakis magánszemély lehet, nem jogi személy (cég).
12/19 A kérdező kommentje:
2017. dec. 16. 15:59
13/19 xswerdy válasza:
az, hogy az internetes kereskedelemben 15 napon belül elállhatsz a vásárlástól, az azért van, mert látatlanban vásároltál. Nem tudtad felpróbálni, megnézni, stb. Persze azt is megteheted, hogy ha észreveszed, hogy leakciózták, akkor elállsz a vásárlástól, majd újra megrendeled, de ez inkább kiskapu, nem ez a szabályozás célja.
14/19 anonim válasza:
Én meg ajánlom figyelmedbe ezt a bekezdést:
" A fogyasztói jogviszony minden esetben azt feltételezi, hogy a vásárlás személyes (családi, háztartási) szükségletek kielégítését szolgálja, ezért az új szabályozás kizárólag e jogviszonyok keretében kívánja csak védelemben részesíteni a természetes személyeket."
Mivel cég nem vásárolhat személyes szükséglet kielégítésére semmit, ezért...
15/19 A kérdező kommentje:
Igen azzal tisztában vagyok, hogy ki számít fogyasztónak. Ez a kapcsolat kisker és nagyker között nem áll fent. (mivel magánember nem vásárolhat nagykerben ezért a kérdés ezen része irreleváns) És mivel a terméket így is úgy is megvenném, leszámlázom magamnak beszerzési áron (beütöm a pénztárgépbe. Mert így is úgy is vettem volna az adott termékből), így nem követek el áfacsalást sem. Ami a lényeg, hogy egy óra elteltével 50% os akcióba rakta ki a nagyker a terméket. Nem pénzt szeretnék vissza, mondjuk inkább még egy darabot elhoznék, mert lenne helye. Esetleg ezen az áron több darabot is elhoznék ha az elsőt is átáraznák... (jóváírnák a következő számlából.... Ezk közül valamelyik járható út lenne?
2017. dec. 17. 13:18
16/19 xswerdy válasza:
jogilag semmi ilyet nem követelhetsz. De ha ez egy stabil üzleti partneretek, akkor hívd fel, hogy látod éppen akciózzák, te pont egy órával előtte rendelted, hátha megsajnálnak, és küldenek még egyet.
17/19 A kérdező kommentje:
Nah ez az :-) Én mint kisker, a nagyker "sajnálatára" együttérzésére vagyok hagyatva? A vásárló aki bemegy egy boltba, az meggondolhatja magát a vásárlás után. Ez a jogilag nagyon szép. :-)
2017. dec. 17. 13:37
18/19 xswerdy válasza:
a fogyasztó elállási joga sem arra van, hogy egy, a vásárlás után indult akcióval élni tudjon, hanem hogy ha rossz a méret, vagy nem úgy néz ki az áru, akkor vissza tudja adni. Ha visszaadás után az új áron újra megrendeli, az tulajdonképpen visszaélés, vagy legalábbis kiskapu.
19/19 A kérdező kommentje:
A nagyker nagyon rendes volt, és jóváírták, sőt. így kértem még egy darabot. :-) Nagyon jól alakult végül. Néha azért győz az emberség az üzleti érdek felett. Örülök, hogy van ilyen hely ahol EMBEREK dolgoznak :-) Köszönöm mindenkinek.
2017. dec. 31. 01:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!