Budapesten miért van olyan sok munkalehetőség, akár mire elküldöm a jelentkezesémet, már hívnak, pedig csak egy sima érettségim van. Más meg gyárban robotol három műszakban?
"akár mire elküldöm a jelentkezesémet, már hívnak,"
Mikre küldted el a jelentkezésed ? Mesélj!
Én is dolgoztam olyan helyen, ahol elbocsájtották a dolgozok közel 20%-át, de folyamatosan jelentek meg az álláshirdetések.
Az elküldött emberek feladatait megkaptuk ajándékba, ehhez jött az új emberek körbevezetésére elvesztegetett idő, melyet fizetetlen túlórában és hétvégi, otthoni munkában pótoltunk be.
A beléptetésnél minden nap működött a kártyás rendszer, kilépésnél 17,00-kor fizikálisan lezárták, ha tovább maradtál nem tudtál kicsekkolni és a rendszerben beírtak 16,00-as kilépésre. Sokan elégedetlenkedtünk, ott voltunk este 8-ig és napi 4-5 óra eltűnt, elkezdtem 5 kor kicsekkolni, sokan követték a példámat. Erre kitalálták, hogy pénteken már délben lezárják a rendszert, aki 4-er 5-ig volt, annak 12-öt írtak be pénteken kilépésre.
Írtam 1 levelet a főnökömnek, hogy napi 4-5 óra, havi közel 80-100 órával kevesebb jelenik meg a rendszerben, sőt volt olyan hónap, hogy -21,4 órát mutatott az elszámolás, de 79,5 óra túlórában voltam a hétvégi feladatokat, gyárlátogatásokat, üzemi próbákat, továbbképzéseket nem számolva.
A válasza vicces volt, 3 hónapra visszamenőleg levonta a továbbképzésen levő óraszámaim összegét és ez alapján kaptam a következő fizetésem. Péntek 4 óra és szombat 9 óra, a 3 hóra vetítve 156 óra, ezt levonták a rendszer szerinti 168-ból és nettó 7275Ft-os fizetést kaptam.
Felmondtam, kilátásba helyeztem a pereskedést, kihangsúlyozva, hogy érdekes kis újságcikk lesz belőle, hogy péntek munkaidő utáni és szombati tanulmányaim idejét levonták a H-P -ig tartó munkaidőmből, valamint beírattak erre az értelmetlen belsős továbbképzésre, melyet saját pénzből is kellett fizetnem!
Erre hozzám vágtak 3 havi bért, cserében aláírtam, hogy nem keltem a cég rossz hírét, mint "kiderült" a levonás csak rendszerhiba volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!