Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Budapesten miért van olyan...

Budapesten miért van olyan sok munkalehetőség, akár mire elküldöm a jelentkezesémet, már hívnak, pedig csak egy sima érettségim van. Más meg gyárban robotol három műszakban?

Figyelt kérdés

2017. dec. 12. 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Mert nagy, mert mindenből 100 x annyi van mint vidéken és mindenki azt dolgozza amihez ért, azon a területen helyezkedik el. Vidéken meg túlszaporulat van, vagy túl sok ember vándorol egy bizonyos helyre és képtelen "eltartani" az adott terület annyi embert. A mobilitás hiánya miatt meg, végzettségtől függetlenül azt dolgozzák amire lehetőségük van. Na ezért van az, hogy a torna tanár a pénztáros, az ápolónő meg az utcaseprő.
2017. dec. 12. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Hogy érdemes e felköltözni, hm (?) annak akinek van mit a tejbe aprítania annak érdemes igen.Én nem költöznék, bár sokszor terveztem, de csak kivert kutya lennék. Akinek nettó 200 alatti fizetése van és egyedül van, az mindig kiszolgáltatott, függő helyzetben lesz. Hol a lakótársaktól, hol a főbérlőtől ... A végtelenségig nem lehet győzni az albérletet és kizárt dolog, hogy kilehessen robbani pénztelenül abból a körből.
2017. dec. 12. 14:14
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

"akár mire elküldöm a jelentkezesémet, már hívnak,"

Mikre küldted el a jelentkezésed ? Mesélj!

2017. dec. 12. 16:48
 4/6 anonim ***** válasza:
65%
Van álláshirdetés, de nagy részük kamu. Állásinterjúra behivnak ugyan, de rengeteg helyre fel sem vesznek, interjú után pár nap múlva irják egy gép email üziben, hogy elutasitottak. Tapasztalat. Csak akkor kérdés, hol van itt munkaerőhiány?
2017. dec. 12. 20:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is dolgoztam olyan helyen, ahol elbocsájtották a dolgozok közel 20%-át, de folyamatosan jelentek meg az álláshirdetések.

Az elküldött emberek feladatait megkaptuk ajándékba, ehhez jött az új emberek körbevezetésére elvesztegetett idő, melyet fizetetlen túlórában és hétvégi, otthoni munkában pótoltunk be.

A beléptetésnél minden nap működött a kártyás rendszer, kilépésnél 17,00-kor fizikálisan lezárták, ha tovább maradtál nem tudtál kicsekkolni és a rendszerben beírtak 16,00-as kilépésre. Sokan elégedetlenkedtünk, ott voltunk este 8-ig és napi 4-5 óra eltűnt, elkezdtem 5 kor kicsekkolni, sokan követték a példámat. Erre kitalálták, hogy pénteken már délben lezárják a rendszert, aki 4-er 5-ig volt, annak 12-öt írtak be pénteken kilépésre.

Írtam 1 levelet a főnökömnek, hogy napi 4-5 óra, havi közel 80-100 órával kevesebb jelenik meg a rendszerben, sőt volt olyan hónap, hogy -21,4 órát mutatott az elszámolás, de 79,5 óra túlórában voltam a hétvégi feladatokat, gyárlátogatásokat, üzemi próbákat, továbbképzéseket nem számolva.

A válasza vicces volt, 3 hónapra visszamenőleg levonta a továbbképzésen levő óraszámaim összegét és ez alapján kaptam a következő fizetésem. Péntek 4 óra és szombat 9 óra, a 3 hóra vetítve 156 óra, ezt levonták a rendszer szerinti 168-ból és nettó 7275Ft-os fizetést kaptam.

Felmondtam, kilátásba helyeztem a pereskedést, kihangsúlyozva, hogy érdekes kis újságcikk lesz belőle, hogy péntek munkaidő utáni és szombati tanulmányaim idejét levonták a H-P -ig tartó munkaidőmből, valamint beírattak erre az értelmetlen belsős továbbképzésre, melyet saját pénzből is kellett fizetnem!

Erre hozzám vágtak 3 havi bért, cserében aláírtam, hogy nem keltem a cég rossz hírét, mint "kiderült" a levonás csak rendszerhiba volt.

2017. dec. 13. 09:29
 6/6 anonim ***** válasza:
+ magas fluktuáció
2017. dec. 13. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!