Biztonságos üzlet külföldi személlyel is?
" viszont én nem kaphatom meg a pénzt amíg nem adom fel a csomagot"
Ez a nigériai csalás lényege. Ha valaki ilyen megoldást kínál neked, az át akar verni téged.
Rendben ha ilyen akkor tuti nincs, akkor nem is foglalkozok vele. Az üzenetet be szúrom amit kaptam erről, ha valaki tud angolul és véletlen ilyennen találkozna akkor segítsen neki.
"the payment will be made in advance, My bank will send you the payment receipt from my Bank.
In the payment receipt from Bank of England, You can see that the money has been deducted from my account. But, it is locked for security purpose.( MY SAFETY )
You will ship the item and send the shipment tracking number and receipt to bank of England only. DO NOT SEND TO ME. (YOUR SAFETY)
The bank of England will verify the tracking number and receipt of the EMS. they will unlock the money into your account.
So, you can send me the shipment receipt and tracking number after you received the money to me.
So, the bank stand as the (MIDDLEMAN) between us. Because the transaction is an international transaction.
I hope you understand."
Egy szívlapáttal kéne fejbeb*szni aki még egyszer ilyen kérdést ír ki!
Nem lehetne az internethasználatot egy 2 napos tanfolyamhoz kötni, melynek tematikus része lenne a nigériai csalások észrevétele?
A Bank of England különben is jegybank, nem foglalkozik magánszemélyekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!