A bitcoin forgalomnak hány százaléka vásárlás, vannak erre becslések? Merthogy nagyrésze gondolom befektetési adás-vétel.
Based on blockchain estimated volume, actual commerce usage would represent 0.5%-0.6% of all bitcoin dollar volume transactions.
Based on exchange estimated volume, which again exceeds blockchain-committed volume because of off-chain transactions, actual commerce usage would represent 0.3%-0.4% of all exchange volume.
Mostanában lassan fogynak a Bitcoint elfogadó cégek vagy platformok (a volatilitása miatt). Lehet hogy ez a tendencia ismét megfordul egyszer. De most jelentős mértékben a befektetői őrület rángatja az árfolyamot.
A 2008-as válság után (annak hatására) jött létre azzal a céllal hogy egy bankoktól független decentralizált pénz - fizető eszköz - legyen aminek az értékét nem veszélyezteti egy újabb válság és a tranzakciói is egyszerűek és gyorsak legyenek. Ezek mindegyike egyre kevésbé igaz a Bitcoinra és már tényleg szinte csak a digitális aranyláz eszköze lett ami az eredeti cél szempontjából sajnálatos.
"Mostanában lassan fogynak a Bitcoint elfogadó cégek vagy platformok"
A Steamről beszélsz többesszámban? És milyen platformokról beszélsz? Persze lett ezalatt 10 másik elfogadóhely szóval eleve bukik az egész.
"A 2008-as válság után (annak hatására) jött létre azzal a céllal hogy egy bankoktól független decentralizált pénz"
Eddig igaz a mondat amit írtál.
"legyen aminek az értékét nem veszélyezteti egy újabb válság és a tranzakciói is egyszerűek és gyorsak legyenek"
Ilyen sehol nincs a Bitcoin whitepaperben. Az van benne, hogy decentralizált rendszer, amiben nincs egy harmadik szereplő akiben meg kéne bízni és a tranzakciók visszafordíthatatlanok. Ezt mind teljesíti. Az amit te szeretnél, hogy a 10 forintos vásárlásodat is bitcoinnal fizesd a bitcoinra épülő layer 2/3 alrendszerek feladata. Ezek most kezdenek lassan használhatóvá válni.
De még ezek nélkül is minden tekintetben jobb mint az arany ami egy 7 billió dolláros piac, de mivel a bitcoin sokkal jobban kezelhető mint az arany, amit pl. nem tudsz a mobilodon tárolni így a 7 billió többszörösére is nőhet.
"a bitcoin sokkal jobban kezelhető mint az arany, amit pl. nem tudsz a mobilodon tárolni "
Félrevezető hülyeség. A Bitcoint nem a mobilodon tárolod hanem az effektíve a blokkláncban van.
Elkerülte a figyelememet de erre is válaszolok:
"A Steamről beszélsz többesszámban? És milyen platformokról beszélsz? Persze lett ezalatt 10 másik elfogadóhely szóval eleve bukik az egész."
Nem csak a Steamről de ez a legismertebb és épp elég már ez is. Van több kisebb oldal is ami korábban elfogadta de már visszalépett. Majd akkor készítek egy listát róluk ha te is igazolod az állításaidat - mert számonkérni ugyanolyan jogom van.
Elég masszívan hirdeted az igét a Bitcoin mellett de a veszélyeiről nem nagyon teszel említést. Én se vagyok Bitcoin ellenes de ha már most boldog boldogtalan be akar szállni akkor legalább legyenek azzal tisztában hogy semmi sem biztos a Bitcoin jövőjével kapcsolatban. Csak megjegyezném hogy pár hónapja eléggé lenézted a BCH-t (visszakereshetem) én ezzel ellentétben a BCH-ra írtam hogy van benne potenciál (nem pont ezekkel a szavakkal) és láss csodát lett is belőle valami. Nekem bejött hogy rá fogadtam. Láthatod hogy nem vagyok a kriptopénzek ellen. Hogy a Bitcoinnal kapcsolatban kicsit szkeptikussá lettem az ne zavarjon. Nem kötelező velem szóba állnod.
én nem tudtam (ill. nem így emlékeztem), hogy a bitcoin az arany helyettesítője akart lenni, de ok, elfogadom, hogy erre találták ki
de mi az arany, azaz milyen tulajdonsága az, amit a bitcoin utánoznia akar? ha jól gondolom az értékállósága, azaz változhat az értéke a kereslet-kínálat függvényében, de mindig van egy alap értéke az aktuális kereslet-kínálattól függetlenül, ami abból adódik, hogy viszonyalg ritka
mindezt egyetlen dolog fenyegeti, ha egyszercsak a tudósok olcsóbban tudnak szintetikus aranyat csinálni, mint amennyi az ára, vagy olcsón tudnak bányászni a Marson, ahova ugyancsak fillérekért jutunk el (lássuk be az utóbbi tényleg irreális, de az elsőnek van esélye)
ezzel szemben a bitcoint mi fenyegetheti? sokkal több minden, egyrészt a bizalom megrendülése a virtuális semmi iránt, másrészt itt is van fizikai korlát, ha valamiért becsődöl az internet/áram/számítógépek pl. válságok miatt, akkor a bitcoin megszűnik, nem úgy mint az arany, ezen kívül praktikusan nem használható olyan jól mint az arany válság idején, mert ha nagy válság van, akkor az arany tudja fizikailag helyettesíteni a pénzt, és egy arannyaklánc egyik szemével tudsz venni egy kiló húst mondjuk, de ha nagy válság idején ha még működne is a bitcoinhoz szükséges elektronikus rendszer, az több szempontból sem lenne praktikus kenyérvásárláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!