Milyen engedélyek kellhetnek ahhoz, hogy idegenvezetést, túravezetést, biciklis túrákat tartsak? Csinálhatom ezt hobbiból önadózós számlával?
Adószámos magánszemélyként is végezheted nem képesítéshez ( vagy bejelentéshez) kötött a tevékenység.
Persze szakmailag és hitelesség szempontjából jobb lenne ha adott esetben szakképzett túravezető lennél.
(Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy megadják adószámosként - ráadásul szakképzettség nélkül)
8559 - Mns egyéb oktatás
( tanfolyam jelleggel biciklivel túra keretében az ismeretterjesztő tanfolyam is ide tartozik amiről kiallit egy oklvelet hogy a tag részt vett rajta.)
Falusi turizmus keretében felveheti a kapcsolatot helyi vendeghazakkal, vendégszobákkal, vagy egyesületekkel és azok részére nyujthatja megbízási szerződéssel, alkalmi jelleggel az itt felsorolt fakultativ gasztro vagy aktiv turizmus többlet szolgáltatást:
Ezek közül egyik sem vállalkozáshoz kötött.
( pl. bortúrák, biciklis pincelatogatasok, helyi termék túra, termelők bemutatása, biogazdaságok, fenntartható fejlődés, stb. Falusi vendég asztal programok, kerékpár kölcsönzés, bérbeadás, túravezetés)
Amig adószámos magánszemély voltam többek között nekem is ezért volt ez igy emiatt felvéve. ( engedték)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!