Miből élnek meg a kínai éttermek? Mert hogy nem a forgalomból, az biztos.
Hát valóban a legtöbb, kisebb-nagyobb kínai étterem az esetek többségében üresnek tűnik. Egész nap.
De van pár dolog amit érdemes végiggondolni:
1. A többségük főleg elvitelre termel, az átlag étteremmel szemben. Egyszer egy ismerősömmel ültem be enni, és megszámoltam, miközben ott voltunk, bejött 10 vendég, ebből 1 db ült le enni, a többi elvitelre kérte a kajáját.
2. Ne próbáld összehasonlítani a kínai éttermeket egy normál magyar étteremmel, ahol a profitáláshoz, minimum 1-2 embernek folyamatosan bent kell lennie.
A kínai kajáldák nagyon érdekes vállalkozások: szinte az összes alapanyagot a saját kapcsolataikon keresztül szerzik be, gondolom bagóért. (láttam már olyat este 9kor az Arany János utcában, hogy az egyik kínai beállt az étterem elé a fullos mercivel, és abból hordták be a kóterbe a cuccokat.)
Ráadásul az esetek 90%-ában a személyzet azonos az üzemeltetővel, vagy éppen a családja. Náluk ez a normális. Sőt az is, hogy az étteremnek helyet adó épület másik felében laknak, ilyet is sokat láttam már. Tehát ők már kis forgalomból is jól kijönnek, különben nem lenne annyi, mint a gomba:)
Hirtelen nem is tudok visszaemlékezni, hogy láttam -e már a környezetemben kínai éttermet megszűnni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!