Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bankkártyával vásároltam....

Bankkártyával vásároltam. Utolsó 3 számjegyét feljegyezték a pénztárgépbe. Nem adatlopás ez?

Figyelt kérdés

Mivel a kártyaleolvasó nem volt elérhető közelségben (érintős a kártyám), szinte természetesnek tűnt, hogy a pénztáros kivette a kezemből és ő érintette a masinához. Igen ám, de közben a kártyám utolsó 3 számát feljegyezte a pénztárgépbe. Reklamálásomra az üzletvezető azzal a blabla dumával védekezett, hogy ezt elrendelték neki, amire az esetleges reklamációknál van szükség. Ez persze nem igaz, reklamálni a blokkal szoktak! Törvényes ez? Mit tehetek, hol reklamálhatok, hisz ez adatlopás!

Mindez Székesfehérváron,a Fórum téri COOP élelmiszerboltban esett meg velem.

2017. okt. 31. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
A kártyás fizetésről szóló blokkon is rajta van az utolsó 4 számjegye a kártyádnak.
2017. okt. 31. 14:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem adatlopás :)

Ahogy az első írja, az utolsó négy számjegye elég sok helyen megjelenik.

De egyébként még nem hallottam ilyenről, hogy fel kell jegyezni, hiszen pont azért érintős, hogy semmit se kelljen vele csinálni csak odaérinteni és ne is kelljen kiadni a kezedből.

2017. okt. 31. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Már az is visszaélés, hogy a pénztáros kiveszi a kezedből az érintőkártyát. Azt meg nem tudom, hogy lehet egyáltalán természetesnek venni, hogy xy bolti dolgozó fogja a kártyámat, és elkezd róla jegyzetelni? Mert az utolsó 3 számjegy az valóban nem egy nagy titok, de akármit leírhatna róla, amihez nincs joga.
2017. okt. 31. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is találkoztam már ilyennel, nem tudom mi az értelme.
2017. okt. 31. 19:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Az a helyzet,hogy szinte nem is lehetett észrevenni,oly gyorsan csinálta a másolást a pénztárgépbe.Véletlenül pislogtam oda,épp akkor jelent meg a képernyőjén egy pillanatra.

Így utólag értem,hogy ki se kellett volna adnom a kezemből.Késő bánat...

Vili,hogy a számlán szerepel.De ! akkor minek ez az egész sunyi másolás???Mi lehet az értelme ?

2017. nov. 1. 09:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Fura. Én is szoktam Coopban vásárolni és még nem csináltak ilyet.
2017. nov. 1. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez csak egy tipp, de azt tudom elképzelni, hogy a könyvelésben használják fel a nyugták és a kártyás fizetések párosításához. Ha mondjuk egy nap van több azonos összegű tranzakció, akkor ez a második adat amit összevetnek, mert annak már elég kicsi az esélye, hogy egy napon ugyanolyan összegben két olyan vásárló is fizessen, akinek a kártyájának az utolsó három számjegye is megegyezik.
2017. nov. 1. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Annak örülj hogy nem a CVC kódot másolta le róla!
2017. nov. 4. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!