Bankkártyával vásároltam. Utolsó 3 számjegyét feljegyezték a pénztárgépbe. Nem adatlopás ez?
Mivel a kártyaleolvasó nem volt elérhető közelségben (érintős a kártyám), szinte természetesnek tűnt, hogy a pénztáros kivette a kezemből és ő érintette a masinához. Igen ám, de közben a kártyám utolsó 3 számát feljegyezte a pénztárgépbe. Reklamálásomra az üzletvezető azzal a blabla dumával védekezett, hogy ezt elrendelték neki, amire az esetleges reklamációknál van szükség. Ez persze nem igaz, reklamálni a blokkal szoktak! Törvényes ez? Mit tehetek, hol reklamálhatok, hisz ez adatlopás!
Mindez Székesfehérváron,a Fórum téri COOP élelmiszerboltban esett meg velem.
Nem adatlopás :)
Ahogy az első írja, az utolsó négy számjegye elég sok helyen megjelenik.
De egyébként még nem hallottam ilyenről, hogy fel kell jegyezni, hiszen pont azért érintős, hogy semmit se kelljen vele csinálni csak odaérinteni és ne is kelljen kiadni a kezedből.
Az a helyzet,hogy szinte nem is lehetett észrevenni,oly gyorsan csinálta a másolást a pénztárgépbe.Véletlenül pislogtam oda,épp akkor jelent meg a képernyőjén egy pillanatra.
Így utólag értem,hogy ki se kellett volna adnom a kezemből.Késő bánat...
Vili,hogy a számlán szerepel.De ! akkor minek ez az egész sunyi másolás???Mi lehet az értelme ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!