Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Dupla családi pótlékot fogok...

Dupla családi pótlékot fogok kapni?

Figyelt kérdés
Mivel elmúltam 18 éves, és ugye "már nem vagyok tanköteles" így Októberre nem kaptam meg, de közbe még iskolás vagyok mivel érettségizek idén, és kértem egy igénylő papírt hogy kapjam újra,már ellettküldve rá párnappal, csak nem vagyok benne biztos hogy akkor most Novemberben meg kapom az Októberit is?

2017. okt. 29. 18:58
 1/2 A kérdező kommentje:
Sajnálom ha rossz helyre tettem ki, nem nagyon tudtam eltalálni:(
2017. okt. 29. 19:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően köznevelési intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti.

Köznevelési intézmény: óvoda, általános iskola, gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola, szakiskola, készségfejlesztő iskola, alapfokú művészeti iskola, kiegészítő nemzetiségi nyelvoktató iskola, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény, kollégium, pedagógiai szakszolgálati intézmény, pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény.

Saját jogán az az ügyfél kérelmezheti az iskoláztatási támogatást, aki köznevelési intézményben tanulmányokat folytat, a tankötelezettsége megszűnt, és akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szűnt meg.

Fentiek alapján visszamenőleg megkapod az októberre járót is saját jogodon.

2017. okt. 30. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!