Elévült volna a tartozásom a végrehajtónál?
Nemrég kaptam egy levelet a banktól, hogy 3000 ft minuszban van a számlám.
Amikor végrehajtó inkasszózta, akkor 287ezer minuszba lett, arról kaptam levelet a banktól, hogy ennyivel minuszban van a számlám.
Most meg kapok egyet, amin az áll, hogy csak 3 ezer valamennyi? (Nem, nem néztem el egy-2 nullát)
A végrehajtótól levél nem jött.
5-6 éve büntettek meg a bkv-n, nem fizettem be, a bkv végrehajtás alá helyezte az ügyet ez volt 3-4 éve, azóta most jött először levél a banktól.
A BKV tartozás (ha felszólítás, értesítés, levelezés nem történt) 1 (EGY) év után elévül.
De azért szerintem nézz utána, hogy mit is jelent az inkasszó!
Mert úgygondolom, hogy nem vagy teljesen képben vele.
Én úgy tudom, hogy a bkv tartozás 1 év alatt évül el, ha azt nem metrón vagy héven szereztük. Ellenkező esetben 5. (És minden esetben, ha küldenek újabb felszólítást, akkor újraindul, nekem nem küldtek)
De. A bkv a tartozásomat áthelyezte a végrehajtóhoz, így már nem a bkv-nak tartozom (tartoztam?) hanem a végrehajtónak. Onnan jött is levél, meg a banktól is. No az volt kb 3 éve. Inkasszózta a végrehajtó a folyószámlaszámom.
Azóta bankot váltottam, a megyét is elhagytam, persze a lakcím is változott így.
Az előző címemre ment egy levév a banktól, amit az ottani mostani lakó továbbított nekem, amiben az áll, hogy csak 3ezer minuszban vagyok.
A végrehajtótól levél nem jött azóta a 3 év alatt sem a mostani címemre, se a régire, csak a banktól, a régire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!