Ha egy forintért nyerek egy terméket vaterán, köteles vagyok-e átvenni?
Köteles vagy kifizetni a vételárat, ha ez licitált termék volt. Ilyenkor nem illet meg az elállás joga.
Mivel a kiszállítást választottad az átvételi lehetőségek közül, így a szállítási költséget is ki kell fizetned.
Ha úgy érzed, hogy ezzel trükközött az eladó, akkor adj negatívot, s jelentsd a vaterának.
Pl. ha az 1 Ft-os termék reális szállítási díja 1000 forint, de ő 25 990 Ft-ot határozott meg, akkor ez tisztességtelen eljárás.
Mindkét féllel egyet értek, de szerintem csak a termék árát fizesd ki, a postát ne.
És írd meg az eladónak, hogy mi a helyzet, szerintem ő sem akar egy 1 Ft-os terméket becsomagolni és postára adni.
Nem mondhatod: aukciónál, magánszemélynél nincs elállási jog. Illetve egyetlen esetben mondhatod: ha olyan hiba van a terméken, ami az aukció leírásában nem szerepel.
Bocs, de azért Te is jó lenne, ha eldöntenéd, mit szeretnél: először azt írod, ha 1 ft-ért megnyered, köteles vagy-e átvenni, aztán meg fix árast írsz, majd végén tán át sem veszed...
A Vatera szabályzatában benne van: az eladó köteles PONTOS termékleírást adni, a vevő meg köteles a licitált terméket megvenni.
" Jobban megéri így mindenkinek, hiszen a vásárló elégedett lesz, a kereskedő pedig szuper értékelést fog kapni, így a jövőben könnyebben elviszik majd a termékeit. A Vatera egy nagyon jó és biztonságos felület a kereskedéshez, a részletek viszont legtöbbször az emberek közös megegyezésén múlnak."
"így a jövőben könnyebben elviszik majd a termékeit" - vagy rászoknak a vevők arra, hogy úgysem kell megvenni...
" a kereskedő pedig szuper értékelést fog kapni,"
Milyent is? Ha az adásvétel nem valósult meg, akkor semleges értékelést kell adni. Persze írhatnak mindketten pozitív értékelést, mintha megvalósult volna az adásvétel - csak akkor az eladónak jutalékot kell fizetnie.
Pl. egy 3 ezer ft-os terméknél ez 180 ft. Ezt ugyebár senki nem fizeti ki szívesen egy meg nem valósult eladásra, a semmire, ráadásul ez nem tükrözi a valós (meghiúsult) adásvételt, hamis értékelés.
Van még egy olyan megoldás, hogy a vevő pozitívat ad, de a vevőnek az eladó semlegest - mivel nem valósult meg az adásvétel, ebbe viszont nem minden vevő megy bele.
Meg azt nem tudom, tudod-e, hogy ha pl. mindketten semlegest kapnak, akkor lehet olyan gond is,hogy a Profi eladóknak teljesíteniük kell egy bizonyos százalékot - ha sok semlegest kap, elveszítheti a Profi Eladó címet.
"Tranzakciói legalább 90%-a sikeresen zárul"
Szóval azért nem olyan egyszerű ez... :-)
De az tény és való, hogy elég biztonságos kezd lenni a Vatera.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!