Utánvét kezelési költség mindig volt?
Régebben többször is rendeltem már internetről, mindig kiszállítás után fizettem, de kezelési költséget soha sem kértek.
Ezt mikor vezették be?
Mostanában lett divat a webáruházak körében, hogy az utánvét miatt magasabb a szállítási díj. Ez egy teljesen érthető lépés, mivel ténylegesen többe kerül ez a szolgáltatás a feladónak, és ma már nem egy másik mód van arra, hogy fizess, ami kedvezőbb a boltnak, és neked is ugyanolyan kényelmes. Egyébként ezt nem "vezették be", igazából nem tiltja semmi, hogy egy kvázi többletszolgáltatásért, ami a boltnak meg sem éri, többletdíjat kérjenek.
Több helyen viszont megfordítják a dolgot, és nem magasabb az utánvét díja, hanem alacsonyabb a nem utánvét díja. Lényegében ugyanaz, csak pszichológiailag jobb.
Ráadásul az utánvét hagyján, hogy drága, mindig ott van a dolog, hogy a vevő nem veszi át, mert mégsem kell neki a termék, végül is nem az ő pénze áll benne. Ilyenkor a feladó bukja a szállítási díjat, és a termékét nem vették meg, hanem utaztatta valahol a posta/futárszolgálat napokig. Ennél sokkal biztosabb, ha átutalással, vagy bankkártyával fizetsz, mert ott kisebb az esély, hogy a vevő nem veszi át, és visszakéri a pénzét.
Köszi a válaszokat!
Megértem hogy miért drágább, csak most kicsit fura volt. Ezelőtt rengeteg helyről, rengeteg futárcég hozott már csomagot, de még egyszer sem kellett kezelési költséget kifizetnem.
Mindegy, attól a pár-száz Forinttól szerencsére nem megyek csődbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!