Ha apámat meg engem ugyanugy hivnak akkor lehetseges hogyha nekem jon penzem a postan akkor azt neki adjak oda?
Ilyenkor nem úgy van, hogy te vagy az ifj. XY?
Amúgy a bankszámla jó megoldás, hosszú távon amúgy is kelleni fog.
Nyilvánvalóan jobb, ha bankszámlát nyitsz. Megkönnyíted vele az életedet. Őszintén szólva nem is értem, hogy ha ez opció, akkor miért nem élsz vele, és miért a postán hozatod a pénzed.
Persze ebben a helyzetben is tudnál intézkedni, pl. jelzed a kifizetőnek, hogy te nem kaptál semmilyen pénzt, aztán a postás bizonyítsa be, hogy neked bármit is átadott. Mert azért nem úgy megy, hogy a pénzt bárkinek átadjuk, aki szembejön, és tud aláírni. Csak ez egy jó hosszú huzavona, ami bankszámlával megspórolható.
A házánál nem veheti át, mert 1 más a cím 2 nem biztos hogy kérik, de kell a személyi számod is.
Akkor veheti át ha hagynak neki értesítőt, azzal bemegy a postára, és ott nem feltétlenül kell igazolnia a lakcímét.
Apám mondta, ő is postás.
Szia! Szabály szerint NEM adhatják oda, mert nem azonos a LAKCÍM. Amennyiben mégis odaadnák, úgy újra ki kell neked fizetni a pénzt. A leg tutibb megoldásnak azt tartom, ha bebattyogsz a postára és írsz egy nyilatkozatot, hogy Xy névre és Z címre érkező küldeményeket minden esetben Z címre szállítsák ki. Ezt aláiratod a postavezetővel. Illetve rohadt idegesìtő szokás, ha minden reggel betelefonálnak, hogy jött-e pénz.
-plussz egy extra tipp. A kézbesítő is ember és megvehető. Oda tipegsz a postásodhoz és elmindod, hogy itt laksz és szeretnéd, ha figyelné a küldeményeid, majd adsz neki 500Ft-ot/tábla csokit/ üveg bort/.. Ezután nála kiemelt ügyfél leszel. / Én pl a jól fizetőknek megadom a tel számom és ajánlott küldeménynél/csominál/pénznél időpontot egyeztetünk.. illetve más címre is elviszem nekik/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!