Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van akkor, ha egy albérletb...

Mi van akkor, ha egy albérletben 3-an laknak, de az egyiküket jó lenne kitenni?

Figyelt kérdés

A helyzet: három különálló felnőtt lakik a lakásban, ketten nagyon szimpatikusak, megbízhatóak és elevenek (két huszonéves srác), de a harmadik személyt nem tudom hova tenni, nem bízom benne, nem örülök, hogy ő is ott lakik. Ő is férfi, harminc felett van, én úgy látom, a másik két srác is csak jobb híján költözött vele össze, merthogy hárman könnyebb. Én megkérdeztem a két srácot, mi a véleményük róla, azt mondták, tényleg furán viselkedik, antiszociális, nem kedves, nem mosolyog, de mégis sokat jár el a haverjaival kocsmába, nincs életcélja, nincs félretett pénze. Természetesen a pénztárcájához semmi közöm, amíg nekem fizet rendesen, de nyugodtabb lennék, ha az 1 év lejárta után elmenne.

Közjegyzői szerződést kötöttünk, mindhárman bérlőként vannak feltüntetve, és az egész lakást bérlik, nem csak egy-egy szobát. Tudja valaki, mit tehetek majd, hogy ő elmenjen, de a másik két srác maradhasson (és ha akarnak, szerezhessenek mást a helyére)? Mi van, ha botrány lesz belőle, mert mondjuk nem akar elmenni, és majd nem érti, miért csak őt nem akarom a lakásban látni?

A közjegyzői szerződés nem tér ki ilyen esetre.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. okt. 13. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Ez van. Ez nem kívánságműsor, pontosan ugyan annyi joga van ott lenni mint nektek. Ha nem tetszik lehet menni. Senki nem fog könnyeket hullatni.
2017. okt. 13. 12:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem neked nem sikerült értelmezni a leírást.
2017. okt. 13. 12:15
 3/8 A kérdező kommentje:
(Bérbeadó vagyok.)
2017. okt. 13. 12:16
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Elvileg ha mind a három személlyel külö-külön szerzödést kötöttetek, akkor külön fel tudsz mondani bármelyiküknek a szerzödésben leírt feltételek mellett.

Ha egy szerzödésben vannak feltüntetve, akkor kérdezz meg egy jogászt, mert valószíüleg akkor is fel tudsz neki külön mondani, de a másik kettövel új szerzödést kell kötni. (Javasolt mindegyikkel külön szerzödést csinálni, mert akkor késöbb egyszerübb, ha valami menni akar)

Ahhoz neki semmi köze, hogy a többieknek miért nem mondasz fel, mert ez csak a te dolgod.

2017. okt. 13. 13:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Jól van, köszönöm!
2017. okt. 13. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
28%

Ilyen albérletben voltam én is pár hónapig, a 3 másik srác meleg volt és egymással és a főbérlővel is nagyon cuppogósan buliztak, ettől én elzárkóztam. Végül kitett a tulaj, mert összeférhetetlen vagyok :)

2 piás, pörgős, bulizós 20-on évessel is voltam közös albiban, gyakran nem volt pénzük így lopták a kajám, a közel 50-es hölgynek meg természetben fizették a bérleti díjat, de a férje rám féltékenykedett és végül kitett a lakásból.

Párommal béreltünk egy lakást, aminek hirtelen megemelték a díját, így bevettünk 2 egyetemista srácot társbérlőnek, végül arra mentem "haza", hogy összepakolta a cuccaimat és lecserélt 2 tacskóra.

A szex a mozgatórugója mindennek, az albérlet sem kivétel! Neked jobban bejönnek a fiatal kanok, akikben még nagyobb a stamina és pörgős, élvezetes velük a buli, ezzel meszeltek is az öregebb albérlődnek :)

2017. okt. 13. 14:40
 7/8 SándorÚr ***** válasza:
72%
Ha kedves akarsz lenni akkor behazudod, hogy végtelenül sajnállod, de egy rokonod/barátod jönne ide kell a hely, és neked most el kell menned. Ha nem akarsz kedveskedni akkor megmondod neki, hogy tesó lejárt a szerződés, és 29 másik, sokkal jobb ember áll sorba, tipli van innét
2017. okt. 14. 14:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Hatodik kommentelő, Te mintha egy kicsit sokat sérültél volna az elmúlt évek során... Az idősebb srác a bulizósabb egyébént, legalábbis ő jár állandóan koncertekre meg kocsmákba, ez nekem nem igazán tetszik.

Utsó kommentelő: Az a baj, hogy ők hárman együtt jöttek, tehát háromfős csapatként jelentkeztek az albérletre. Így azért elég érdekes lenne, ha az egyikükkel közölném, hogy tipli van, valószínűleg elég átlátszó lenne...:)

2017. okt. 16. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!