Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy GLS futárnál muszáj...

Egy GLS futárnál muszáj megadni a nevet?

Figyelt kérdés
Elég ritka nevem van, ha csak állom a postázás költségét, és megmondom a másik félnek melyik címre küldje az nem elég? Még ezt is soknak tartom, h tudni fogja a címem :D A GLS futár úgy is csak a címemre hozza, mondjuk ők akarnak valami nevet, h aláírjam, nekik végülis még kiadhatom, de bárkinek nem akarom, azért mert veszek tőle valamit, és akkor már rögtön megtudjon keresni fb-on vagy valami. A normális válaszokat köszönöm.

2017. okt. 7. 16:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Te nagyon szerencsétlen, tényleg nem érted, hogy FEL SEM VESZI A KÜLDEMÉNYT A FUTÁR az eladótól, ha nincs rajta név, cím, telefonszám.

MILYEN NYELVEN MONDJUK MÉG EL?

Ha postán veszed át, akkor meg elkérik a személyit - anélkül ki sem adják a csomagodat.

Ha nem vagy otthon, amikor kikézbesíti, akkor visszaviszi, és buktad az egész postaköltséget.

De tudod mit, inkább tényleg ne vásárolj semmit, ha ennyire nem érted a dolgokat.

2017. okt. 7. 20:49
 12/26 anonim ***** válasza:
77%

Ember, ki nem szarja le, hogy hogy hívnak?

Még a postafiókhoz is nevet kell megadni...

Név nélkül értelmes eladó nem fog veled szóba állni...

Vagy Orbánnak hívnak, és kényelmetlen szexshopból

műpuncit rendelni? Ez tényleg gáz lenne, mert politikailag

támadhatóvá tenné a kormányt.. De perpill más dolgot

nem tudok elképzelni. Vagy félsz, hogy a neveden fog

röhögni az összes postás?

2017. okt. 7. 21:09
 13/26 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, hogy miből gondolod, hogy az eladót egy cseppet is érdekled. Az számít neki, hogy fizetsz a cuccért és kész. Jobb dolga is van annál, mint utánad nyomozni a Facebookon vagy bárhol.
2017. okt. 7. 21:18
 14/26 A kérdező kommentje:
75%os kopj mar le nagyon gaz vagy :) ertettem elsore is amit leirtal csak mivel nekem nem is csak ezen az egyen ponton homalyos ez az egesz rendszere ezert erdekelt h persze megadom a szamom nevem ajtoszam mittomen a futarnak a kezbesiteshez de h azt muszaj e megtudnia barkinek akiktol vasarolok elvegre o ugy is csak egy cimre adja fel. Szoval kikerulhetetlen e egy termek megvetelenel h az elado megtudja a nevem erre kellett vna egy egyszavas valasz az indoklasod sem erdekel koszi :) csak annyo eszed van h meg se erted h kinek nem akarom feltetlen szuksrgtelenul kiadni minden adatom, mert egy hivatalos cegbe megbizok de barkibe nem es azt sem kertem h firtassuk h miert reszben paranoia reszben csak nyugodtabb lennek es kenyelmesebb lenne. Ennyi. Akkor ezek szerint kiketulhetetlen oke koszi. Azert orulok h egy ilyen egyszeru igen nem kerdessel programot adtam neked egesz hetvegere ;)
2017. okt. 8. 17:55
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kapaszkodj meg: nem mindig ugyanaz az ember válaszolt Neked 75 %-al, mivel többen is vannak ennyi százalékkal :D
2017. okt. 8. 18:04
 16/26 anonim ***** válasza:

Köszi másik 75% :)

Kérdező: Köszi, nem csak a te kérdésedre figyelek, ennyire

azért ne szállj el magadtól :)

NEM, nem kerülhető ki, mivel a távollevő felek közötti

szerződés SZEMÉLYHEZ kötött, nem utca-házszámhoz. Amikor

kipipálod, hogy megrendeled, ezt elfogadod. Sőt, ha

esetleg elkövetnéd azt a hibát, hogy bankkártyával fi-

zetsz, akkor még a kártyán levő nevet is látná az eladó.

Ha ennyire aggódsz, rendeld meg egyik haverodhoz (mon-

danám, hogy családtaghoz, de ugye a NÉV azonos lehet,

az úgy nem jó), adj neki pénzt, hogy fizesse ki (ha

utánvéttel rendeled), aztán le van tudva a dolog.

Egyébként örülök, hogy egy hétvége alatt ennyit nem

adott ki az eszed :) És ha most azt írod, hogy "nem,

ez így nem megoldható", akkor marad a neved megadása.

2017. okt. 8. 18:25
 17/26 anonim ***** válasza:

#15: Nem tűnik fel neki, hogy én pl töröm a soraim

automatán, a többi 75% meg nem.. vagyis nem biztos,

akár ők is tördelhetnek. Szakmai ártalom :)

2017. okt. 8. 18:27
 18/26 A kérdező kommentje:
Istenem nektek tényleg nincs életetek, annyira túl pörgitek ezt a kérdést, egyszer már lezártuk :D. Miért kéne ezt nekem kútfőből kitalálni, már nagyon unom a megjegyzéseidet is :D Gondoltam biztos válaszol itt egy tapasztaltabb pár órán belül, egy egyszerű igen vagy nem válasszal, és akkor megbizonyosodtam. Elkezdtek beszélni a futárról meg, h hogy fogom átvenni. Nem tudom, ha valami egyszerű miért kell túlbonyolítani. Érthetően megkérdeztem, hogy ha az eladónak csak címet mondok, bármilyen futárszolgálattal nem megoldható-e, h több adatot ne kelljen neki kiadnom, ugye még a második sorig bezárólag leírtam azt is, h számomra még ez is épp h nem sok, h már tudja a címem.
2017. okt. 9. 10:02
 19/26 anonim ***** válasza:

Ki az, aki túlpörgeti? :D

A 2-es válaszban ott a válasz a kérdésedre, de Te még azóta is ezen kattogsz :D

"Ha nem adsz meg nevet, nem fogják felvenni a küldeményt.

...

# 2/18 Időpont tegnapelőtt 16:36"

2017. okt. 9. 10:18
 20/26 anonim ***** válasza:
Minden futárszolgálatnak és postának van egy ÁSZF-je. Mindegyikben benne van, hogy a küldeményt hogy lehet feladni, vagyis a címzett lehet természetes, vagy jogi személy. A lakcím NEM AZ, tehát így senki nem fog részedre szállítani. Az már csak hab a tortán hogyha bárkitől bármit rendelsz tulajdonképpen egy szerződést kötsz, ami a PTK szerint csak akkor érvényes, ha abban valós adatok szerepelnek. Tehát: név nélkül senki nem fog neked sem küldeni, sem szállítani semmit!
2017. okt. 11. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!