Hol tudok nagyobb mennyiségben apró pénzt beváltani, papír pénzre?
Évek óta gyűjtögetem az aprót,6db nagyobb befőttes üvegben.Külön a 5,10,20,50,100,200 forintos érméket.
Már közel 200.000 forint összegyűlt így és arra gondoltam beváltom papír pénzre.
Hol tudom ezt megtenni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Postán, de ott kezelési költséget fognak felszámítani rá (azt hiszem, 6 %).
Esetleg környékbeli ismerős boltokban apránként megpróbálhatod beváltani, ha kell nekik apró.
A 100-200 ft-osokat meg váltsd be magadnak: ha van egy 500-asod, akkor gyorsan cseréld ki a pénztárcádban apróra - az 500-ast meg tedd a befőttes üvegbe.
Én szoktam beváltani. Az OTP-nél van számlám. Előtte beszélni kell a legközelebbi fiók ÉRTÉKTÁROSÁVAL. (A központi számon kérd, hogy kapcsolják a fiókot, és ha elérted, kérd az értéktárost.)
Vele megegyeztek egy időpontban, akkor odamész, ő beönti egy automatába, ami megszámolja, és ha a számládra kéred jóváírni, akkor csak minimális költsége van.
Az OTP-nél így van, máshol nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!