Jár-e nekem álláskereési járadék, ha novemberben kijelent a főnököm az alábbi feltételek alapján?
Munkaviszonyom 2016 óta folymatos (részmunkaidőben) a következőképp:
7 hónap 4 órában
5 hónap 1 órában
7 hónap 4 órában (novemberre ez lenne a vége) voltam bejelentve.
Ilyen részmunkaidős foglalkoztatás esetén is járna az álláskereési járadék, ha esetleg novemberben "kitenne" ?
Igen, jár, mert 3 éven belül 360 nap munkaviszony szükséges, így első ránézésre ez neked megvan.
Persze az összege nem lesz magas, ha ilyen 1-4 órákra voltál bejelentve, amihez valószínűleg alacsony fizetés is tartozott. A szabályok szerint az elmúlt 4 naptári negyedév átlagát kell nézni, és az így kiszámított összeg 60%-a jár álláskeresési járadékként (bruttó). Minden 10 nap munkaviszony után 1 nap álláskeresési jár, de maximum 90 nap.
Az álláskeresési járadékot is terheli SZJA (16%) és nyugdíjjárulék (10%), de egyéb dolog nem, így a kiszámított bruttó összeg 75%-át kézhez kapod.
Köszönöm!
Minden 10 nap munkaviszony után 1 nap álláskeresési jár, de maximum 90 nap. <-- ez az egyedüli ami nem teljesen világos még nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!