Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy kis útmutatást kérnék egy...

Egy kis útmutatást kérnék egy szinte minden napi ügyben, vagy mégsem?

Figyelt kérdés

Röviden csak annyi,hogy tartozik nekem valaki egy nem kis összeggel(közel húsz millió ft),melyről ügyvédi papírom is van,melyen az adós elismeri,hogy tartozik.Vállalta,hogy bizonyos ütemben fizetni fog,de nem igazán teljesített,vagyis majdnem egyáltalán nem!

Öt hét múlva elévül az ügy,mit lehet ilyenkor tenni,hova forduljak?

2017. szept. 7. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Mitől évül el egy tartozás?
2017. szept. 7. 18:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem a tartozás évül el,hanem az a bizonyos ügyvéd előtt írt papír 5 éve lett foganatosítva,és attól félek,hogy ha nem lépek,akkor hivatalosan nem lesz már esélyem.
2017. szept. 7. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Küldetsz az ügyvéddel egy fizetési meghagyást, és máris

nem évül el a dolog.

2017. szept. 7. 19:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen,ez már nekem is eszembe jutott,de én valami olyanra gondoltam mellyel egy kissé nagyobb eséllyel be is lehet hajtani a pénzt,mert az ügyvédi felszólításra nem fog a helyzet változni.Tehát kellene egy olyan magánszemélyekkel is foglalkozó cég,aki valamilyen eséllyel behajtja a pénzemet.
2017. szept. 7. 20:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Most ha alvilági verőembereket keresel a rájuk jellemző "módszerekkel", azok tökmindegy, hogy milyen "cégnek" nevezik magukat, valójában nem mások mint közönséges bűnözők, te meg felbujtóként vagy bűnsegédként osztozhatsz majd a rájuk kiszabott büntetésben ha elkapják őket. Mert olyankor már jellemzően ezek a "kemény csávók" se szoktak olyan nagyon kemények lenni, sokkal inkább hasonlítanak dalos pacsirtákra, akik örömmel fognak mindent elmondani rólad, azt is amit nem kérdeztek, csak hogy ne egyedül kelljen elvinniük a balhét. Beleértve természetesen az itt írt felhívásodat is ha innen jelentkezik valaki, majd a rendőrség kikéri az IP címedet a gyakorikérdések oldalról, amit az oldal ki is fog adni, mert törvény szerint kötelesek rá, így könnyen megtalálnak. Gondolom, ez a része nyilvánvaló.

Ha meg nem megyünk ilyen mélységekbe, akkor léteznek ún. "követeléskezelő" meg "behajtó" cégek, akik ennél finomabb (de lényegében végül is hasonló) módszerekkel operálnak: hívogatnak telefonon, akár a munkahelyen, elmennek lakásra és a szomszédok előtt a fejedre olvassák a tartozást, titokban fotókat készítenek mikor k.urvázol hogy megzsaroljanak ezzel a feleséged előtt ha nem fizetsz stb.

Természetesen ezeknek sincs semmi plusz joguk, szóval nyugodtan rájuk lehet csapni a telefont, mert annyit ér a hívásuk mint ha te hívnád fel az ürgét, a szokásos repertoáruk másik része meg ugyanúgy bűncselekmény, szóval fel lehet őket jelenteni zaklatás miatt, zsarolás miatt és a többi.

Ezek a kiidegelésre, illetve a tudatlan emberek gondolkodásmódjára játszanak, akik azt hiszik, hogy csak azért mert ezek valami cégnek mondják magukat, ezért több joguk van, mint bárki másnak, illetve mert nem tudják, hogy ugyanúgy bűncselekmény lehet a lakáson zaklatni vagy zsarolni mást, és ezért ugyanúgy fel lehet őket jelenteni.

Ezek működhetnek az ijedős, tudatlan adósok esetén, de aki már 20 millával tartozik, annál én kétségesnek tartom ezt az ijesztegetősdit. Ez 50 ezer forinttal tartozó, segélyen élő nagyik betojatására van kitalálva.

Meg hát ugye van a rendes, bírósági és végrehajtós út, amit már írtak. Valójában ez az egyetlen út, ahol jogszerű kényszerintézkedésekkel lehet behajtani a tartozást, feltéve ha van miből. A végrehajtó letilthat munkabérből, elárverezhet kocsit, lakást, leveheti a pénzt az adós bankszámláiról stb. Ezt jogszerűen csak végrehajtó teheti meg, az úriemberek fent említett másik két csoportja nem, bármit állítsanak magukról.

Már csak ezért sem kéne hagyni, hogy elévüljön.

2017. szept. 7. 23:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Természetesen semmilyen kanyargós utat nem akarok igénybe venni,csakis a törvényes utat szeretném járni,mivel,hogy az nekem is világos,hogy nem éri meg még az összeg többszöröse sem,hogy a szabadságommal szórakozzak.Azért ugyanitt megjegyezném,hogy azért mégis csak van egy diszkrét bája annak,hogy akinek tartoznak az kell magát kellemetlenül érezze,mert volt olyan hülye,hogy valakinek kölcsön adott,vagy csőbe húzták,vagy tudom is hogyan húztak ki belőle pénzt?! Szóval csakis mindent törvényesen szeretnék elintézni!
2017. szept. 11. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!