Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vateránál mennyire biztonságos...

Vateránál mennyire biztonságos az előre utalás?

Figyelt kérdés

Ti utalnátok előre Vateránál? (olcsóbb a szállítás)

Mennyire biztonságos? Ha mégse kapom meg a terméket akkor mi történik?

2017. szept. 4. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Mennyire biztonságos? Ezt magad tudod eldönteni, ha megnézed az eladó értékelésit. Pont erre találták ki a rendszert.
2017. szept. 4. 20:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Az értékelések mennyire lehetnek validok?

Van egy eladó aki kb 1 hónapja regisztrált, és 14 pozitív értékelése van. Arra lennék kíváncsi, hogy itt Vaterán szoktak hamis értékelések is lenni? Vagy nyugodt lehetek benne hogy valós eladásokról és valós értékelésekről van szó?

Nem vásároltam még Vaterán, de kicsit gyanúsnak tűnik nekem, ezért kérdezősködöm.

2017. szept. 4. 20:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Illetve az lenne a kérdésem ha megveszem a terméket utánvéttel, DPD futár hozza, ki lehet bontani megnézni mielőtt fizetek, hogy tényleg az van-e benne amit várok?
2017. szept. 4. 20:51
 4/9 anonim ***** válasza:

szerintem az átvételen van a hangsúly, és ezt meg a cucc értéke határozza meg.

nyilván egy kisebb, néhányezer Ft-os dolognál az se fájna annyira, ha esetleg nem kapnád meg, vagy sérülten, esetleg nem azt, nem olyat, ami a hirdetésben szerepelt. ez akármilyen oldalnál benne van, akár szándékosan, akár az eladó tévedéséből.

nagyobb értékű dolgoknál, amit ilyen aukciós/apróhirdetős oldalakon keresztül árulnak, én biztosan nem választanám a postát/futárszolgálatot sem.

ha tehetem, elmegyek személyesen, és megnézem vásárlás előtt, mert ott már jobban fájna egy átverés.

az értékelés egy nagyon minimális dolog. csak azt mutatja meg, hogy a vásárlóhoz megérkezett-e a termék. ha mondjuk 3 nap múlva nem működik, már nem tudja módosítani az értékelést...tehát nem feltétlenül lenne akkor mind pozitív, ha módosítható lenne.

az, hogy előre utalsz-e vagy utánvéttel fizeted, sokat nem jelent, mert az esetek nagy részében úgysem tudod megnézni a csomagot fizetés előtt, tehát ígyis-úgyis ki kell fizetned, és csak utána jössz rá, hogy átvertek-e.

ellenben ha meggondolod magad vagy későn érkezik meg a termék, és az eladó határozottan kijelenti, hogy olyan nincs, hogy mostmár nem kell, akkor megteheted, hogy nem veszed át és nem fizeted ki. lehet, hogy kapsz egy negatív értékelést, de megmarad a pénzed.

én egy webshop-nál jártam rosszul. egy termék az oldal szerint raktáron volt, mikor megrendeltem, vártam másfél hetet, nem jött semmi...megrendeltem ebay-ről idő közben, és még az is hamarabb megérkezett kínából, mint a webshop-os...ekkor írtam nekik egy e-mailt, hogy szeretnék elállni a rendeléstől(kb 3-4 hét várakozás után...), és mivel kártyával már ki is fizettem, szeretném, ha visszatérítenék. nos, megtörtént, 2-3 újabb e-mail után visszakaptam a pénzem...szóval azóta én inkább maradok az utánvétnél...

2017. szept. 4. 20:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem kell túl aggódni. Nézd meg alaposan kitől veszed de a túlzott mértékű aggódásnak sincs értelme. Nézd meg hány éve regisztrált, milyen értékelési vannak, kik adták.

Illetve a Vaterának úgy tudom van vevő védelmi rendszere.

2017. szept. 4. 21:08
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Nos igen, inkább 5-ös mondja a tutit:

1.- nagyon alaposan meg kell nézni, hogy kitől vásárolsz. Az értékeléseket úgy tudod megnézni, hogy a felhasználónévre kattintasz és akkor behozza az összes értékelését az eladónak - pozitív, negatív, semleges. Érdemes a semlegest és a negatívot is elolvasni (szintén rá lehet kattintani az értékelésnél)

Ha valakinek van 2300 pozitív értékelése, és mellette szinte semmi negatív, akkor bátran vásárolhatsz tőle - nem valószínű, hogy át fog verni.

A 14 pozitív értékelést viszont kaphatta vevőként - az azért még nem egy életbiztosítás...

Az utánvét valóban nem véd meg semmitől - viszont jóval drágább. Nem bonthatod ki, hogy megnézd, de ha meg is tennéd és nem azt kapod, amit vettél, akkor a postás mégis mit csináljon egy felbontott csomaggal? Mert visszavinni tuti nem fogja, tekintettel arra, hogy se kifizetve nincs a visszafuvar, se nem szállíthat bontott csomagot, mert kiesik a tartalma.

A Vatera Biztonságos Vásárlás Programot viszont érdemes lenne alaposan tanulmányoznod.

Ja, és az értékelések nem hamisak: az lehet, hogy ha 3 nap múlva elromlik valami, akkor már nem tud módosítani a vevő - de azért az egy eladónál hosszútávon kiderül, ha becsapja a vevőit - hiszen nem minden vevő értékel rögtön, amikor megkapja a terméket. Nekem volt, hogy 1 hónap múlva értékelt :-)

2017. szept. 4. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Régóta vaterázok, csak előre utalással árulok.

Az utánvét a komolytalan, buta vevők sportja.

A vatera az nem jófogás, itt nyugodtan utalhatsz előre!

2017. szept. 4. 23:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a privátban írt link alapján megnéztem az eladót: a pozitív értékeléseit eladóként szerezte (nem vevőként, ez fontos), a hibákat korrekten feltünteti (működésképtelen, stb), az egyetlen semleges értékelésénél azt írja a vevő, hogy foltos a kijelző, amire az az eladó válasza, hogy Ő nem látta, de ha látta volna, beleírja az aukcióba. Megjegyzem én sem látom a képen, hogy foltos lenne... Azt viszont korrekten leírja ebben az aukcióban is, hogy SIM tálca hiányzik, nem lehet tudni, hálózatfüggő-e a készülék?

Szóval igen, megbízható az eladó - vásárolj tőle nyugodtan - ráadásul néhány termék kivételével nem több tízezer ft-ról van szó.

2017. szept. 5. 08:17
 9/9 anc ***** válasza:
Én mindig előre utalok, de csak olyantól vásárolok, akinek jó az értékelése. Eddig még soha nem volt gondom belőle. Amúgy ha nem kapod meg a terméket, a Vatera 100.000 Ft-ig vállal kártérítést.
2017. szept. 6. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!