Használhatom a, The Economist, szót főnévként vagy ez kizárólag egy angol újság levédett márkaneve?
Figyelt kérdés
Egy gazdasági blogot szeretnék készíteni The Economist néven viszont nem akarom jogilag megséretni a hivatalos The Economist angol gazdasági lapot. Az érdekelne hogy nyelvtanilag főnévként használhatom e ezt a nevet üzleti célból.2017. aug. 26. 16:04
1/3 anonim válasza:
Nem hiszem, hiszen így összetéveszthető lenne az eredetivel - pl. valaki azt gondolja, hogy a The Economist hivatalos magyar változata, vagy hasonló. És pont ezt akarják elkerülni azzal, hogy ha védett a név.
Szerintem érdemes esetleg őket megkérdezni, valószínűleg nemet mondanának, de azt is el tudom képzelni, hogy ha jól láthatóan feltünteted a blogodon, hogy semmi köze a laphoz.
De nem biztos, hogy így van ahogy én mondom.
2/3 anonim válasza:
"de azt is el tudom képzelni, hogy ha jól láthatóan feltünteted a blogodon, hogy semmi köze a laphoz."
Mármint hogy így talán elfogadható lenne.
3/3 anonim válasza:
Ugyanabban a piaci szegmensben ez almás, visszaélésszerű névhasználatnak tűnhet. Inkább kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!