Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Használhatom a, The Economist,...

Használhatom a, The Economist, szót főnévként vagy ez kizárólag egy angol újság levédett márkaneve?

Figyelt kérdés
Egy gazdasági blogot szeretnék készíteni The Economist néven viszont nem akarom jogilag megséretni a hivatalos The Economist angol gazdasági lapot. Az érdekelne hogy nyelvtanilag főnévként használhatom e ezt a nevet üzleti célból.

2017. aug. 26. 16:04
 1/3 anonim válasza:

Nem hiszem, hiszen így összetéveszthető lenne az eredetivel - pl. valaki azt gondolja, hogy a The Economist hivatalos magyar változata, vagy hasonló. És pont ezt akarják elkerülni azzal, hogy ha védett a név.

Szerintem érdemes esetleg őket megkérdezni, valószínűleg nemet mondanának, de azt is el tudom képzelni, hogy ha jól láthatóan feltünteted a blogodon, hogy semmi köze a laphoz.

De nem biztos, hogy így van ahogy én mondom.

2017. aug. 26. 23:18
 2/3 anonim válasza:

"de azt is el tudom képzelni, hogy ha jól láthatóan feltünteted a blogodon, hogy semmi köze a laphoz."

Mármint hogy így talán elfogadható lenne.

2017. aug. 26. 23:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Ugyanabban a piaci szegmensben ez almás, visszaélésszerű névhasználatnak tűnhet. Inkább kerüld el.
2019. máj. 30. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!