Miért nem számolják föl Magyarországon az éhezést, amikor van rá egyszerű megoldás?
Elég lenne 1 millió ember,(ennél jóval több dolgozó ember van az országban) aki minden hónapban csak egy ezrest átutal egy ezzel foglalkozó alapítványnak, és már összegyűlne 1 milliárd Ft, amivel támogatni lehetne a szegény családokat.
Miért nincs ilyen kezdeményezés?
"egy ezrest átutal egy ezzel foglalkozó alapítványnak"
Rengeteg ilyen alapítvány van, a 3/4-ede nem arra költi a pénzt, amire kéne... na többek közt ezért nem utalok alapítványnak. Ha lenne pénzem külön ilyen célra, azt személyesen adnám oda annak aki rászorul, nem alapítványon keresztül.
Én meglátásom:
1# Aki ilyen helyzetbe került meg van az oka, valószínűleg csak is Ő tehet róla az esetek 98%-ban
2# az a pénz lehet másra menne el alkohol, cigi..
3# rengeteg ilyen ember él és kevés lenne a támogatás valószínű ezért mindenki nem kapna pénzt.
4# alapítványon keresztül valószínű nem adnék egy forintot sem, inkább akkor személyesen :) kitudja hova kerülne az alapítványból
Én nem adok senkinek sem pénzt. Inkább egy tányér levest adnék a rászorulóknak. Az éhező gyerek nagyrészt a szülők hibája. Nem arra költik a pénzt amire kellene.
Az alapítványokkal nincsenek jó tapasztalataim.
Ezért inkább elmentem önkéntes véradónak (38), mert azt legalább nem lehet elcsalni.
1. Jutna rá a mértéktelen adókból.
2. Jut is, csak egy része eltűnik közben
3. Ennek is eltűnne a jelentős része
4. Sok az adó így is, nem fog senki "csak úgy" lemondani a pénzéről
pontosan ezért...ahogyan te mondod, ez egy egyszerű megoldás...fizessen más helyettük.
ha azt az 1 milliárdot elosztanánk 100ezer család között, akkor mindegyikük kapna havi 100ezret...sokan ennyit sem keresnek becsületes munkával...ne vicceljünk már. tegyük fel én keresek minimálbért, hazaviszek nettó 85-öt, és még ebből adjak oda egy ezrest, hogy valaki még nálam is jobban boldoguljon? :D
holott még az a 100ezer Ft is egy vicc összeg...ha esetleg megdupláznánk, és 200ezer családon segítenénk 50ezerrel, akkor meg az a pénz semmit nem oldana meg...50ezerből kijön 2 nagyobb bevásárlás, amivel esetleg lefedhető egy hónap úgy, hogy nem hal éhen egy 4 tagú család...és egy percet nem kellett érte dolgozni.
ekkor felötlene sok emberben, hogy én mégis minek dolgozzak, ha kaphatok szociális alapon támogatást is teljesen ingyen a dolgozó emberektől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!