Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem számolják föl...

Miért nem számolják föl Magyarországon az éhezést, amikor van rá egyszerű megoldás?

Figyelt kérdés

Elég lenne 1 millió ember,(ennél jóval több dolgozó ember van az országban) aki minden hónapban csak egy ezrest átutal egy ezzel foglalkozó alapítványnak, és már összegyűlne 1 milliárd Ft, amivel támogatni lehetne a szegény családokat.

Miért nincs ilyen kezdeményezés?

2017. aug. 26. 12:38
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Senki ne jöjjön azzal, hogy 1000 forintot nem tud senki félretenni.
2017. aug. 26. 12:39
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
Mert mire eljutna a rászorulókhoz, az 1 milliárdból alig maradna valami.
2017. aug. 26. 12:40
 3/19 A kérdező kommentje:
Miért?
2017. aug. 26. 12:41
 4/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem elèg az àllami pumpolàsbòl? Még egy potya 1000-esre is fàj a fogad mi? Menj el dolgozni, akkor nem èhezel majd.
2017. aug. 26. 12:45
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

"egy ezrest átutal egy ezzel foglalkozó alapítványnak"

Rengeteg ilyen alapítvány van, a 3/4-ede nem arra költi a pénzt, amire kéne... na többek közt ezért nem utalok alapítványnak. Ha lenne pénzem külön ilyen célra, azt személyesen adnám oda annak aki rászorul, nem alapítványon keresztül.

2017. aug. 26. 13:12
 6/19 anonim ***** válasza:
29%

Én meglátásom:

1# Aki ilyen helyzetbe került meg van az oka, valószínűleg csak is Ő tehet róla az esetek 98%-ban

2# az a pénz lehet másra menne el alkohol, cigi..

3# rengeteg ilyen ember él és kevés lenne a támogatás valószínű ezért mindenki nem kapna pénzt.

4# alapítványon keresztül valószínű nem adnék egy forintot sem, inkább akkor személyesen :) kitudja hova kerülne az alapítványból

2017. aug. 26. 13:19
 7/19 anonim ***** válasza:
85%

Én nem adok senkinek sem pénzt. Inkább egy tányér levest adnék a rászorulóknak. Az éhező gyerek nagyrészt a szülők hibája. Nem arra költik a pénzt amire kellene.

Az alapítványokkal nincsenek jó tapasztalataim.

Ezért inkább elmentem önkéntes véradónak (38), mert azt legalább nem lehet elcsalni.

2017. aug. 26. 13:20
 8/19 anonim ***** válasza:
85%

1. Jutna rá a mértéktelen adókból.

2. Jut is, csak egy része eltűnik közben

3. Ennek is eltűnne a jelentős része

4. Sok az adó így is, nem fog senki "csak úgy" lemondani a pénzéről

2017. aug. 26. 13:22
 9/19 anonim ***** válasza:
74%

pontosan ezért...ahogyan te mondod, ez egy egyszerű megoldás...fizessen más helyettük.

ha azt az 1 milliárdot elosztanánk 100ezer család között, akkor mindegyikük kapna havi 100ezret...sokan ennyit sem keresnek becsületes munkával...ne vicceljünk már. tegyük fel én keresek minimálbért, hazaviszek nettó 85-öt, és még ebből adjak oda egy ezrest, hogy valaki még nálam is jobban boldoguljon? :D

holott még az a 100ezer Ft is egy vicc összeg...ha esetleg megdupláznánk, és 200ezer családon segítenénk 50ezerrel, akkor meg az a pénz semmit nem oldana meg...50ezerből kijön 2 nagyobb bevásárlás, amivel esetleg lefedhető egy hónap úgy, hogy nem hal éhen egy 4 tagú család...és egy percet nem kellett érte dolgozni.

ekkor felötlene sok emberben, hogy én mégis minek dolgozzak, ha kaphatok szociális alapon támogatást is teljesen ingyen a dolgozó emberektől...

2017. aug. 26. 13:41
 10/19 anonim ***** válasza:
91%
hozzátenném, akkor én meg joggal várnám el, ha minimálbért keresek, akkor azok meg egy 2-3ezret adjanak már be a közösbe, akik nettó 500ezer felett visznek haza, mert hát az nekik úgysem kell, minimálbéreseknek meg tök jól jönne...nem? és a végén mindenki tartaná a markát...
2017. aug. 26. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!