Ha nem veszik át az ajánlott, elsőbbségi levelemet akkor mi történik?
Ott kezdődik, hogy el kéne felejtened ezt az "ajánlott levelet". Az semmire se jó, csak drága. Semmi plusz jogot nem ad.
Fontos leveleket kizárólag tértivevènnyel küldünk! Ilyenkor visszaküldik neked az igazolást, hogy mi lett a levéllel. Ha átvették, ott van rajta az átvèteli dátum és az átvevő aláírása. Ha nem vettèk àt, ott van rajta az ok, hogy miért.
Innentől téged nem kell érdekeljen, hogy átvette-e vagy sem, hacsak nem elköltözött vagy meghalt az ok.
Ha visszajön "nem kereste" jelzéssel, akkor elküldöd neki a levelet még egyszer ugyanúgy tértivevénnyel. Ha az is nem kereste jelzéssel jön vissza, az már az ő baja.
A jog szerint kétszer szabályszerűen kézbesíteni megkísérelt küldeményt úgy kell tekinteni, hogy azt a címzett megkapta.
Neked ott van a kezedben két darab visszajött tértivevény, ami azt bizonyítja, hogy kétszer megpróbáltad eljuttatni neki.
Tökmindegy, hogy nem vette át, nem hivatkozhat arra, hogy nem kapta meg.
Ezzel lehet menni a bíróságra, vagy ahova kell, mondván hogy én mindent megtettem hogy értesítsem, nem én tehetek róla, hogy nem olvassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!