Webfejlesztésben van jövő? Milyen prog. Nyelveket kell jól tudni, hogy az ember boldoguljon az elkövetkezendő években?
php, js, css, mysql (azaz 90%-ban sql)
mostanában a javascriptes cuccokra vannak rákattanva a cégek, pl nodejs, angular, így azt érdemes átnézni, esetleg react. Én inkább angulár felé megyek szívesebben.
PHP-ban symfony, zend a nyerő, bár mostanában inkább a Symfony 2 és a 3 tarol. Még sokan szeretik a Laravel-t, de az szerintem egy fos.
Az előttem felsorolt nyelvek többsége nem web nyelv.
C# akár még lehetne az is, de inkább desktop, mobil, stb
C,C++ : mindenképp gépi kódra fordított, komolyabb cucc, egyáltalán nem szokás webfejlesztésnél használni.
Bash : rendszergazdáknak, linuxosoknak kell, persze nem árt ha értesz hozzá, de a legtöbb helyen nem követelmény
Swift : mobil fejlesztés
PS,R,Go nem érdekes, tök fölösleges velük foglalkozni, nem használják a szakmában.
Azért a hatalmas felsorolásból akkor már hiányoltam a JAVA-t, hisz azt használják sok helyen webre is, illetve az Android alá is.
"Swift : mobil fejlesztés "
Swift = iOS mobil app fejlesztés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!