Hogyan sporoljak telefonra?
Az a helyzet, jogy marciusban elromlott a telefonom, egy regebbit hasznalok, a szuleim azt mondtak vegyek a sajat penzembol. De sajnos nem tudok sporolni, es majusban ruhakra maris elkoltottem 8000 forintot. Most a nyaron is. Megkaptam a tesom tabletet, annak meg akku problemai lettek, nem kapcsol be. most otr vagyok, hogy van 2000 forintom, es ha tavasszal meg most a nyaron nem koltom el a penzem, kara sonyra meg is lenne. Mit tegyek, hogy addig sporoljak, mig ki nem gyul a penz? Kb 55.000 forintos telefonban gondolkodom.
13/l
Amikor akarsz venni valamit (ruhát, kisebb dolgokat) azt is gondold át előtte 3 napig. Ha még akkor is azt mondod "ez kell nekem" akkor vedd meg nyugodtan.
Azt a pénzt amit kapsz a nagyszülőktől, karácsonyra, nyaralásra annak min. a felét de inkább a 70%-át tedd félre.
A sulibuliban is költs kevesebbet, gondolj csak bele "lehet most jól esne még egy kóla de ha azt is félre teszem hamarabb meglenne a teló aminek nem csak 2 percig örülnék". Ilyenek.
Köss alkut a szüleiddel! Minden 5-ös 50-100Ft, 4-es semmennyi, 3-annál és annál rosszabbnál meg te adsz vissza annyit, amennyit megbeszéltek.
Szintén ha jó tanuló vagy korrepetálhatsz (pl.: ha van a szomszédban kisebb gyerek), esetleg bébiszitterkedhetsz, ha elég érett vagy.
Otthon vállalj kisebb munkákat (az alap dolgaidon kívül) és azért és kaphatsz akár 200 Ft, ha dolgos vagy a hétvégén összejöhet akár 2000Ft is.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!