Igy is járna a munkanélküli segély? Foly. Köv.
Sziasztok.
Jelenleg egy nagyon rossz helyen dolgozom, minimalbér, se műszakpótlék(pedig több műszakos), se szabadság, se járulékok, túlórát nem jelenti be sőt ki se adja szabinak és hatalmas az elvárás.
Azon gondolkoztam, hogy míg nem találok egy jobb helyet elmennék munkanélkülire. (2honapja vagyok ennél a cégnél) előtte 1,5 hónapig nem volt munkám és munkanélkülinél sem voltam bejelentve. Az az időszak előtt pedig majd 2 év folyamatos. Lehetséges így is megigényelni? Pénzben nem számítok sokra, de míg nem találok jobbat legalabb lenne.
Biztos vagyok benne, hogy nem jár.
Pl. ide ha beütöd az adatokat, és kiválasztod, hogy munkavállaló rendes felmondása a megszűnés oka, akkor a leghamarabbi folyósítás dátuma 2017 novembere lesz. Tehát három hónapig nincs pénz.
Csak akkor jár a segély, ha a munkáltató mondott fel, és nem fegyelmi okokból.
Nincs olyan feltétel, hogy csak akkor jár, ha a munkáltató mond fel (egy kalkulátorra meg amúgy sem bíznám magam - néha nagy hüleségeket tudnak írni):
Kérdező, nyugodtan mondj fel, ha megvan a megfelelő 360 nap biztosítotti jogviszonyod, akkor jár az álláskeresési.
DE!
Azt azért tudnod kell, hogy hacsak nincs valamilyen nagyon keresett szakmád, akkor munkanélküliként sokkal nehezebb elhelyezkedni, mint munkahelyről - ugyanis minél több helyre jelentkezel és utasítanak el vagy nem is válaszolnak, annál kisebb lesz az önbizalmad, azt hiszed, semmit nem érsz, stb.
Első körben szerintem próbálj meg a munka mellett más munkát keresni, mert ha munkanélküliként nem találsz munkát és lejár a 3 hónap, akkor jönnek a gondok...
"ha viszont talalsz mondjuk 1 hónap után akkor meg a maradék 2 hónap segélyt azt kifizetik, ha hamarabb elhelyezkedel mielőtt lejár."
Csak a 80 %-át. És akkor azt is mondjuk el a kérdezőnek, hogy ha ezt a keretet kimeríti, mert 1 hónap után állást talál és felveszi a maradék álláskeresésit, akkor újabb 360 nap biztosítási időszakot kell szereznie, mire ismét jogosult lesz álláskeresésire.
Viszont ha 1 hónap után munkát talál, de nem veszi fel a maradék álláskeresésit, akkor ha pl. próbaidő alatt felmondanak neki, nem marad pénz nélkül, mert 2 hónapig még kaphatja az álláskeresésit a munkaügyi központtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!