Régi 5000 és 2000 ft-os mai napon elutasítva kereskedő részéről-milyen alapon? 07.31-ig el kell fogadja 23.59h-ig!
Mai napon egy boltos nem fogadta el a régi 5000 és 2000 ft-os papírpénzemet azzal az indokkal hogy kivonásra kerülnek. Igen, így van, de csak 07.31 után, addig érvényes fizetőeszköz. Ma csak 07.30 van, holnap 23.59h-ig el kell fogadnia.
Milyen alapon merészelte venni ehhez a bátorságot???
Persze ő koppant nem én végül, 6800 at fizettem volna, de nem fogadta el, hát nem fizettem. Mentem máshova ahol meg elfogadták...
"de ha egy kosza nav os arra jart volna es szarra bunteti emiatt "
Áruld már el, egy NAV-osnak mi köze van/lenne ahhoz, hogy az eladó nem fogadja el a pénzt? Max a fogyasztóvédelemnek.
A NAV adó és vámdolgokkal foglalkozik, nem azzal, hogy a kereskedő hogyan szolgál ki. Ha nem üti be a vásárolt összeget, az más... De hogy nem fogad el olyan pénzt, ami holnap érvényes utoljára, ez nem a NAV hatásköre.
Pont mesélte egy barátnőm, hogy a munkahelyén a céges büfében már hetek óta nem lehet a régi címletekkel fizetni, na erre varrj gombot :)
Egyébként szombaton kaptam vissza szupermarketben egy régi kétzezrest, és én is visszaadtam a pénztárosnak, hoyg adjon helyette újat. Magyarázta ő is, hogy de hát még érvényes, csak engem meg pont nem érdekelt. Megtehette volna, hogy nem ad újat és egy szót sem szóltam volna.
"céges büfében már hetek óta nem lehet a régi címletekkel fizetni,"
telefonommal felvemnném mit pofázik erről aztán fogyasztóvédelem aztán majd nekik elmagyarázza hogy is van ez.... meg a büntit is gondolod kifizeti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!