Garanciához kell az áfás számla, vagy elég a blokk?
Vettem egy 55 000 ft-os tv-t euronics-ben, névre szóló áfás számlát adtak. mondtam hogy nem kell nekem, de azt mondták a garancia csak így érvényes, ha csak blokk van nem javítják meg ha elromlik. ez még télen volt.
vmelyik nap egyik haverom elkísértem az Obi-ba, vett egy bosch fúrógépet. Nem is figyeltem hogy számlát kér róla (saját névre, otthonra vette, nem vállalkozó), az információnál mondták, hogy egy év a garancia, mivel áfás számla. Kérdeztük hogy miért, azt mondták ha csak blokkot kér, akkor 2 + 1 a gari, így csak 1, mert áfás a számla, hiába nem vállalkozik.
Most akkor hogy van ez, kell a számla vagy sem? ez igy elég kacifántos, oké hogy a két üzlet más kategóriájú, de akkor sem tud kiigazodni egy egyszerű vásárló.
Alapvetően csak a jótállási jegy kell, semmi más.
Amennyiben azt eladó nem ad akkor kell a vásárlást igazoló bizonylat (blokk vagy számla).
Ezt már én is hallottam több helyen, hogy számlára csak 1 év garit adnak, de nekem úgy mondták, hogyha cégnévre veszem (tehát nem, mint magányszemély) csak akkor van ilyen megkötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!