Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol adjam el az aranyérmémet?

Hol adjam el az aranyérmémet?

Figyelt kérdés
Van két darab aranyérmém, azt tudom, hogy numizmatikai értéke nincs egyiknek sem. Tehát az arany árában lehet csak eladni. Nem vagyok pesti, több érmeboltot is néztem már, de mindenhol ugyanannyit adnának érte, nem? Próbáljam meg a BÁV-nál? Az van a városomban is.

2017. júl. 11. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Az tuti nem tömör arany, hanem max bevont. Olimpiai aranyérmed van tán?
2017. júl. 11. 19:36
 2/4 anonim válasza:
Milyen érmed van pontosan?
2017. júl. 11. 21:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Befektetési, művészi pénzérme, igen ezekkel az a gond, hogy tömeg szerint veszik be, de eladásnál, megfizeted az alakra öntést is pl. jegygyűrű esetén sem tömegre vásárol az ember.

Mondok egy másik példát rokonomék örököltek egy arany karkötőt, tömegben 180 000Ft lett volna (7 magyar üzlet is ennyiért vette volna meg), Bécsi aukción átszámítva min. árnak 340 000-et adtak meg, végül 790 000Ft-ért ment el.

A régi érméket 18 000Ft-ért vették volna itthon, kint 150 000-ért vitték db-ját, 20 db-nál elég jelentős eltérés!

Kérdező neked gondolom ilyen magyar címeres 2008-2017 közötti gyűjtői érméd lehet, nos ez esetben tömegben tudod max eladni, mert tucattermék, nincs benne semmi egyedi és a mai napig nyomják őket. Ezzel szokták átverni az öregeket, hogy vegyék az unokáknak befektetésként, ajándékként, stb.

2017. júl. 12. 06:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem Dél-Afrikai 1 uniás Krugerrandom van. Meg egy 5 grammos svájci 20 Frankos
2017. júl. 12. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!