Kismamának milyen bér jár, ha bezár a bolt?
nincs eljrás alatt a cég,csak bezárt.2 éve vagyok ott határozatlan szerződéssel.van szabadságom 7 nap.
Én ugy tudom állásidőt kell fizetni!
valakinek van ötlete?illetve ha nem kapom meg a bérem,hova forduljak?mivel nincs felszámolás alatt,nincs átadva felszámoló cégnek sem,akik majd esetleg kifizetnének.a cég működőképes a cégjegyzék szerint is.
A kismamának a szája jár!
Én betiltanék mindenféle juttatást, felháborító, hogy tartják a markukat, miközben semmi sem csinálnak, csak szültek egyet. Remélem, semmit se kapsz!
Munkáltatónak foglalkoztatási kötelezettsége van, ha nem tud munkát biztosítani állásidőt kell fizessen, ami az alapbéred, ez független attól, hogy szülni készülsz
Lásd MT
Másodiknak köszönöm.
Elsőt nem is minősítenèm,mert kitiltanának😉
Az elsőt én sem minősíteném, és neki üzenem:
Én 23 évet ledolgoztam előtte, mire szülni mentem. Tehát 23 évig rendesen "fizettem" azt a járulékot, amelyet azért vontak, hogy ha beteg leszek, vagy szülni megyek, kapjak ellátást. Már bocsi, de nem éreztem lelkiismeretfurdalást azért, hogy 3 évig otthon voltam a babámmal, és a levont járulékomért cserébe kaptam is valamit...
... és bizony állásidőre a cég köteles "bért" fizetni, mivel foglalkoztatási kötelezettsége neki van, Neked pedig munkavégzési kötelezettséged. Mivel Te ennek eleget tudsz tenni, Ő viszont nem tud, ezért neki van fizetnivalója feléd.
Ha ez nem "fekszik" neki, akkor mondja fel a munkaviszonyt, vagy ajánljon fel egy másik helyen (bolt) való munkavégzést, amelyet Te nem vagy köteles elfogadni.
A fentiek teljesen függetlenek attól, hogy kismama vagy, vagy sem.
Ha nem kapod meg a béred, akkor a kormányhivatalokban találod a munkaügyi felügyelőséget (régi neve), ők az illetékes hatóság. Ott kell panaszt tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!