Tudok csukott szemmel gépelni helyesírásom nincs de ez nem elég? 10 újjal gépelek ezzel vihetem valamire tudok vele pénzt keresni?
Sőt! Nemcsak titkárnőnél, de pl. a könyvelőknél, bérszámfejtők, munkaügy, hasonló területen dolgozók a számokat is "vakon" írják!
Lejárt már irodában a "sikoltozó gépírónők" kora: amikor felsikolt örömében, ha egy betűt megtalál.
Hiába gépelsz vakon és tíz ujjal, ha az irományod javítása több időt venne igénybe, mint maga az írás.
Ha ez fordításoknál (és ritkán) fordul elő, akkor esetleg a lektorok javítanak, de ehhez egy nyelv perfekt ismerete, és konkrét szerződés szükséges.
"esetleg a lektorok javítanak"
Esetleg! Láttam én már nyomtatott (pénzért árult) sajtóban Klassz Dominátort a Claas Dominátor helyett!! Azt hittem véresre kaparom magam!
Nem úgy értettem, kedves utolsó!
Ha pl. egy idegen nyelvről fordítasz magyarra, számíthatsz a magyar lektorok javítására - egy bizonyos határig.
Magamről tudom: nem vagyok még egészen tisztában az új helyesírási szabályokkal, néha a régebbi egybe-különírást is használom stb.
Ilyenkor a magyar kiadók lektorai morgás nélkül kijavítják a hibákat.
Nem az "ien-ojan", "meg monta" stb. hibákra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!