Hogyan vegyem át a barátom levelét?
A barátom Spanyolországban dolgozott, és onnan küldték ki a munkaügyi papírjait ajánlott levélként ide, Pestre. A probléma az, hogy a barátomnak még volt egy versenye Németországban (cross motor), mielőtt hazajött volna, és most ott fekszik kórházban még két hétig. Ez idő alatt pont vissza fogja már küldeni a posta a levelét, ami miatt valószínűleg nem fogják felvenni arra az állásra, ami miatt hazajön. Milyen lehetőségem van arra, hogy átvegyem a levelét? Úgy tudom, hogy mivel egy háztartásban élünk, átvehetném a levelét, de egyikünknek sincs erre a lakásra vonatkozó lakcíme, maximum egy bérleti szerződéssel tudnám bizonyítani, hogy ugyanott lakok, illetve megtaláltam az irattartónkban a barátom egy több éves diákigazolványát. Vagy ezekkel, vagy egy felhatalmazás által (nem tudom hogy működik...) át tudom venni a levelét? Hihetetlenül fontos lenne, és be vagyunk pánikolva, hogy mégis mit csináljunk. Három nap múlva fogják visszaküldeni a levelet a feladóhoz, az megint másfél hetet utazik majd, aztán ugyanannyit vissza, ha újra feladják, az pedig sajnos késő. : (
Köszönöm a válaszokat.
Mondanám, hogy írjon egy meghatalmazást és küldje el, de 3 nap alatt ezt nem fogjátok tudni elintézni.
A postán kérdezted már, hogy nincs-e valami megoldás erre a problémára? Mégiscsak ők tudják legjobban, hogyan lehetne hivatalosan átvenni.
"Miért kell lepontozni?"
Mondjuk azért, mert más nevét aláhamisítani törvénytelen dolog. Meg azért, mert feketén - fehéren be lehet bizonyítani, hogy miközben valaki Németországban fekszik kórházban, azon közben nem írhatott Magyarországon meghatalmazást.
De tudják, mert nekem is ugy vehette át anyukám a levelem multkor SK levelet, hogy a postán postai dolgozó előtt szemèlyim bemutatásával töltöttük ki a meghatalmazást ès postai dolgozó is aláírja ès bèlyegzi.
Sima aláírt papírral nem adják oda!
Na meséld el, akkor a NAVtól kapott levelem a kitöltött meghatalmazással, nélkülem és a szeméylim nélkül apám hogy vette át?
Merüljön fel benned kérlek, hogy ha már meghatalmazással megy oda valaki, talán, TALÁN nem áll a meghatalmazónak módjában, hogy elmenjen a postára. Ezért kell ugye a meghatalmazás... Most ha pl. kezem-lábam gipszben van, hogy mennék el bemutatni a személyim? Gondolkodjuuuunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!