Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkanélküli vagyok és be...

Munkanélküli vagyok és be kell jelentkeznem a Nemzeti foglalkoztatási szolgálat ba? Aki be van annak mennyivel lesz jobb mint aki nincs?

Figyelt kérdés
[link]

2017. jún. 13. 08:08
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Annyi, ha nem jelentkezel be, akkor nem kapod meg a 3 hónapra szóló oltári nagy munkanélküli segélyt :D
2017. jún. 13. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Megigényelheted a segélyt, nagyjából ennyi. 3 havonta kell jelentkezni vagy interneten vagy személyesen. Munkát a büdös életben nem fogsz tőlük kapni. Elvileg arra jó, hogy így regisztrált vagy és jobban kapsz munkát. Ami mára szerintem egyáltalán nem igaz. Én kifejezetten rühellem a helyi kirendeltséget. Saját magam keresek munkát, majd ha találok, akkor köteleznek hogy írjam alá, hogy ők találták.
2017. jún. 13. 11:52
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Csak a segély miatt...
2017. jún. 13. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1.- először is nem tudjuk, hogy tényleg jogosult-e a kérdező a "segélyre", azaz álláskeresési támogatásra, mivel nem derült ki, dolgozott-e az elmúlt 3 évben 360 napot? - tehát nem is biztos, hogy kapna segélyt.

2.- nem tudom, miért írjátok, hogy nem kapna munkát (jó, lehet, normálisat nem) - hiszen gyakran olvasom itt, hogy kiközvetítették a munkanélkülit egy helyre, de nem akarja elvállalni ezért és ezért,mi van akkor, ha nem vállalja el, megvonják-e akkor a segélyt?

3.- kérdező, ha nem is vagy jogosult segélyre, akkor is érdemes beregisztrálnod, mert van olyan is, hogy a munkahely kap utána d támogatást, ha munkanélkülit alkalmaz - így akár könnyebben el is tudsz helyezkedni...

és ha minden igaz, és még él a dolog, akkor egy év együttműködés után meg jogosult vagy szociális segélyre.

Meg ha nincs jövedelmed, akkor ezáltal talán a TB-det is el tudod intézni, hogy ne kelljen fizetni.

2017. jún. 13. 13:23
 5/5 anonim ***** válasza:
57%
Azért írtam azt, mert a mi régiónkban ez megy. Nógrád megye. Abszolút nem érdekli őket semmi, cégek nem foglalkoznak hogy munkavállalókat toborozzanak. De ugyanez a helyzet a tanfolyamokkal. Ha nem vagy kisebbségi, akkor neked semmi nem jár. Sajnos ez a szomorú helyzet.
2017. jún. 13. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!