Ha durván a létminimum alatt van a jövedelmem, akkor milyen önkormányzati segítséget kérhetek?
Leszázalékolt vagyok, havonta 47 ezret kapok, betegségem miatt sem legális, sem fekete munkára nincs lehetőségem. Végignéztem az interneten a segélyek formáit, de úgy tűnik, nekem semmi sem jár. Egyedül lakom egy saját tulajdonú házban.
A rezsit fizetni nem tudom. Mit tehetnék? Lehetséges, hogy a létminimum felénél sem jár valamilyen segély? Ha mégis, akkor milyen?

Ha Bp-en élsz, akkor költözz vidékre, kisvárosba, ott olcsóbban tudsz lakást venni. És a különbözetet feléled.
Úgy tudom a segély havi 50ezer Ft-os jövedelem felett nem jár, a tied nem éri el, tehát vmit kaphatsz pl lakásfenntartási támogatást. De ott a pénzt nem te kapod, hanem az önkormányzat pl. fizeti az ELMŰ felé a villanyszámlád felét.

"havonta 47 ezret kapok"
"Lehetséges, hogy a létminimum felénél sem jár valamilyen segély?"
Miért, a 47e az mi, talán munkabér?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!