Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyszerűsített foglalkoztatott...

Egyszerűsített foglalkoztatottként nem lehet rendes időbe dolgozni?

Figyelt kérdés
Azaz havi 21 nap, 8 órában? Barátom jelenleg diákmunkában van egy cégnél, de most végez a nappali szakjával, csak estire jár, és elvileg innentől egyszerűsített foglalkoztatottként lesz bejelentve. Elvileg a többiek is úgy dolgoznak ott, csak vmi 2 szerződésük van, ezért dolgozhatnak egész évben. Ez hogy van pontosan? Szeretnénk albérletbe költözni és jó lenne tudni, hogy akkor tud-e egész évben dolgozni rendes 8 órában, lehet e így 2 szerződést kötni vagy hogy van ez?
2017. jún. 5. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Az egyszerűsített foglalkoztatás nem számít munkaviszonynak, napi bejelentés van (mondjuk azt megteheti, hogy 5 egymást követő napra jelenti be) - más néven alkalmi munkának hívják.

Elvileg egy hónapban egy munkáltatónál max 15 napot dolgozhat egyszerűsített foglalkoztatással.

De linkelek neked egy leírást is erről:

[link]

2017. jún. 5. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Előző válaszadó: több munkaadó esetén dolgozhatok akár havi 20 napot is 15 helyett, illetve évi 90 nap helyett mondjuk 180-at?
2017. jún. 5. 22:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, ezt olvastam, de ebben nincs leírva semmi, ami engem érdekelne, mert itt csak a munkabér van leírva. De itt az a kérdés, hogy milyen módon lehet "kijátszani" ezt, azaz hogy működik ez a 2 szerződés írása, azzal együtt mennyit dolgozhat vki stb.
2017. jún. 5. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Azt, hogy hogy lehet kijátszani, nem tudom...

Nektek sem nagyon javasolnám, ugyanis ha megbetegszik a párod, nem kap táppénzt, ha elveszti a munkáját, nem fog álláskeresési támogatást, stb., nem kaphat bankoktól kölcsön, ha megszorultok - szóval, mint írtam, nem számít munkaviszonynak.

2017. jún. 5. 22:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Kölcsönt nem is akarunk felvenni, nincs rá szükségünk, meg támogatásra sem, én is pályakezdő vagyok, de semmilyen támogatát nem kértem. Simán csak rendes munka kell addig, amíg elvégzi még ezt a szakját is vagy talál másik ilyen jó munkát
2017. jún. 5. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezek az időbeli korlátozások arra szólnak, hogy mennyit lehet dolgozni egy munkáltatónál alkalmi munkában. Ha van több munkáltató, aki így veszi fel a barátodat, lehet többet is dolgozni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2017. jún. 6. 05:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt azért tudni kell, hogy ilyenkor a munkavállalót semmi sem védi, mivel szerződés NINCS. Napi bejelentés van, a munkáltató bármikor dönthet úgy hogy szevasz, nincs felmondási idő, szabadság, táppénz. Ha estire jár, akkor nincs már TB-je, azt fizetnie kell magának.

Ha 3 cége van az illetőnek, akkor ki tudja játszani a 90 napot egy teljes évre is.

2017. jún. 6. 10:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor valszeg több cége van, ha a többi fiatal is úgy dolgozik ott. Ez a lényeg, TB stb nem, azt 1 évig fizeti az önkormányzat, én is így csináltam annó
2017. jún. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!